PAMUKOVA
Sormaz, teşvik paketlerini anlatarak iş adamlarını bilgilendirdi. Sormaz, ‘Pamukova’da Şeyhvarnaz Köyü Ova Mevkiinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 200 milyon 845 bin 55 metrekare yüzölçümlü taşınmaz öncelikli entegre hayvancılık yatırımları ilaç/eczacılıkta ve tıpta kullanılan kimyasal ve bitkisel kaynaklı ürünlerin imalatı başta olmak üzere destek alan iş kollarında yatırım için ilana çıkacaktır’ dedi.
TURİZM
Çalışmaları anlatan Sormaz, ‘Sapanca Göl Mahallesi Tepetarla Mevkiinde bulunan 44 milyon 294 bin 47 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında “Turizm Tesis Alanı” olarak ayrılmış olup, taşınmazın ilana çıkarılabilmesi için Bakanlığımızdan izin beklenilmektedir. Yine Mahmudiye Köyü, Bayır Mevkiinde bulunan 32 milyon 292 bin 53 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, “Turizm Tesis Alanı” olarak ayrılmıştır’ dedi.
GEYVE
Ferizli’de 28 dönüm arazi üzerine büyük baş hayvan üretim tesisi kurulması için bir firmaya 30 yıllığına kiralandığını anlatan Sormaz, ‘Ayrıca Geyve’de alkolsüz içecek üretimi için bir alan 49 yıllığına kiraya verilmiştir. Sakarya’nın gelişmesi için hepimiz birlikte çalışmalıyız’ diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim