Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Temmuz ayı ihracat rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede ilimiz ihracatçı firmalarına teşekkür ederek başarının sürekliliğini sağlamak adına SATSO olarak her türlü desteği vermeye devam edecekleri belirtti.

YÜZDE 23 ARTTI

Kösemusul Sakarya ve Türkiye ekonomisi ve ihracatı üzerine yaptığı genel değerlendirme şunları dile getirdi, “İhracat aylık bazda bu yılın rekorunu kırdı ve Cumhuriyet tarihinin en iyi rakamlarını verdi. Dünyada yaşanan olumsuz gidişata rağmen ülkemiz ihracatçısı krizdeki Avrupa’ya ve hatta Mısır’a bile mal satabiliyor. Avrupa’ya ihracatımız yüzde 23 arttı. Dünyadaki olumsuz rüzgardan Türkiye’nin minimum seviyede etkilenmesinde ihracatçılarımızın pozitif katkısı vardır ve bu refah da en fazla söz sahibi olanlardandır.

VİTES YÜKSELTTİK

Bugün son 7 aylık rakamlar değerlendirildiğinde; Çin hariç büyük ekonomiye sahip 69 ülkenin ihracatı yüzde 1.5 düştü. Türkiye ise 7 ayda ihracatını yüzde 3 artırdı. Bu başarıyı taçlandıran iş dünyamızdır. Bu anlamda Sakarya da Vites yükseltmeye devam ediyor. Sakarya ihracat konusunda beklenen başarıyı göstererek 224.053,27 dolar ile 9’uncu sıradaki yerini korudu.Sakarya olarak, 2013 yılı 7 aylık döneminde 1.150.343,34 dolar ihracat oranı ile en çok ihracat yaptığımız ülkeler Rusya Federasyonu, Fransa, Birleşik Krallık, Almanya ve Polonya’dır. Bu başarıda emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

DÜNYADA 7’İNCİYİZ

Bir ülkenin gücünü, ihracatın oransal yüksekliğinin belirttiğini söyleyen Kösemusul sözlerine şöyle devam etti, “Bu derece önemli olan ihracatta ilimiz geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış başarısı gösterdiği de göz ardı edilemez. Temmuz ayında Türkiye'nin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre, yüzde 17,3 artışla 12 milyar 629 milyon dolar oldu. Türkiye, dünyada ihracatını en fazla artıran 7’nci Ülke oldu. Emeği geçen tüm üyelerimize tekrar teşekkür ediyor, ilimizin başarılarının her alanda artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim