Sakarya Karasu İlçesi Karamüezzinler ve Deniz köyünde yaşayanlar köye dadanan hırsızlar yüzünden, önce köy içinden geçen karayolunda toplanarak, ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı. Eylem yapan köylülerle sürücüler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Bir süre trafiğe kapattıkları yolu daha sonra açarak araçlar yollarına devam etti. Köylüler Daha sonra yolu bir süre trafiğe kapatarak eylem yaptılar. Hırsızlar köyden 70’e yakın evi soyulunca, köylüler aralarında anlaşarak gece boyunca nöbet tutmaya başladılar. Köylüler silahlanıp köydeki sokakları ellerin el feneri iye gezerek nöbet tutuyorlar.

BİR YILDA 70 EV
Hırsızlık olaylarından çok cezaların caydırıcı olmamasından dert yanan köylülerden Eyüp Yaman, Bizler yurt dışında çalışan insanlarız, son bir yılda 70 ev hırsızlar tarafından soyuldu. Ve bu zamana kadarda hiçbir hırsız yakalanmadı. Ben Kaymakam beyle görüştüm. Jandarmayla da görüştüm, kendilerinin ilgilendiklerini ve sayının bu kadar olduğunu bilmediklerini söylediler. Şu ana kadar herhangi bir hırsız ve şüpheli yakalayamamışlar. Ben yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum bu konuda. Önceleri koyunlarımız sığırlarımız çalınıyordu tarlalardan ve ağırlardan. Şimdi evlerimize giriyorlar ve evlerimizdeki kap kaçak beyaz eşyalarımızı çalıyorlar” dedi.

10 BİN LİRA ZARAR
Köyde bakkallık yapan Melek Türkmen ise şunları söyledi, “Köyde benim dükkânım soyuldu ve bana 10 bin lira zarar verdiler. Yetkililere söyledik ama hala bir türlü hırsızlar yakalanmadı. Benim gibi bu köyde çok kişi mağdur olarak evleri soyuldu. Bir an evvel hırsızların yakalanmasını istiyoruz” (Mehmet Karakaş)

Editör: TE Bilişim