ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bugüne kadar 576 personelin eğitimden geçirildiğini kaydeden Erdemir, eğitimlerin Haziran ayı sonuna kadar tamamlayacaklarını duyurdu. 5 Şubat 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamında Sakarya’daki çalışmalar sürüyor. Yönetmelikle, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim, öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğine ve resmi kontrollerine ilişkin kurallar belirlenmişti.

YEMEKHANE, KANTİN

Bu kapsamda Sakarya’da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarının bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerin denetimini yapacak MEB personeline yönelik Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hijyen eğitimleri düzenleniyor.

567 MEB PERSONELİ

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir yaptığı açıklamada, “İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından gıda güvenilirliği, mevzuat ve gıda hijyeni konularında verilen eğitimlere şu ana kadar Adapazarı, Erenler, Hendek, Akyazı, Arifiye, Geyve, Ferizli ve Kaynarca ilçelerinde toplam 567 MEB personeli katılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı personeli ile eğitim ve öğretim kurumlarının bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde çalışan personele yönelik hijyen eğitimlerinin Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim