TÜRKİYE’DE İLK
AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Özkılıç ve İlçe Başkan Yardımcıları Metin Kurtuluş, Fahretin Örkmez, Celal Buluş, İlçe yönetim kurulu üyeleri Necmi Balcılar, Hasan Karagüzel birlikte ziyaret etti. Türkiye’de bir büyükşehir belediyesinin ilk defa inşaa ettiği proje olan HES Projesini yerinde ziyaret ederek SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten proje hakkında bilgi aldı.
MUTLUYUZ
Keleş,  Projenin Sakarya için önemine ve ilk defa böyle büyük bir projenin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını değinerek şunları söyledi. ‘Hidroelektrik Santrali Projesine 2010 Yılı Temmuz ayında başladık Proje Mart ayında tamamlanacak. Böyle bir proje büyükşehir belediyesi tarafından ülkemizde ilk defa faaliyete geçirilmiştir. Biz bu ilki Sakarya’da yapmış olmaktan ayrıca mutluyuz’ dedi.
3 YILDA AMORTİ
Keleş projenin mali konularına da değindi. ‘Projenin toplam maliyeti 25 Milyon Dolar, projenin kurumumuza yıllık geri dönüş miktarı ise 10 Milyon dolardır. Yani projemiz 3 yılda kendi amorti edecektir. İhtiyacımız haricinde kalan enerjiyi ise satarak Genel Müdürlüğümüze gelir sağlayacağız. (HES) ile birlikte yıllardır boşa akan Sakarya Nehrini en iyi şekilde değerlendirmiş oluyoruz’ dedi.
HALKIMIZA HİZMET
AKP Adapazarı İlçe Teşkilatı Hidroelektirik Santrali’nin tribünlerini, düşü havuzunu, kapak ızgaraları ve jeneratörlerin olduğu bölümleri gezdi. İlçe Başkanı Mustafa Ak ‘ Yıllardır boşa akan Sakarya Nehri bitmek üzere olarak bu projeyle artık boşa akmayacak. Bu proje sadece Sakarya için değil ülkemiz içinde bir belediyenin imza attığı proje olarak büyük bir yatırım. HES Projesi sadece enerji kazanımı olan bir proje değil çevre düzenlemeleriyle beraber halkımızın her anlamda hizmetinde olan bir proje olacak’ dedi.

Editör: TE Bilişim