DIŞINA
Taraklı İlçesine bağlı bulunurken yapılan referandum sonrası Geyve İlçesine bağlanan ve 200 yıl önce Trabzon Çaykara İlçesinden göç eden vatandaşların kurduğu 50 hanenin yaşadığı köyde, 1997 yılında heyelan oldu. Evleri boşaltılan vatandaşlar için 2011 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından heyelanın olduğu bölgenin iki kilometre dışındaki bölgeye taşınıyor.
KÖYÜMÜZ
Yaz aylarında 7 ile 8, kış aylarında 4 ailenin köyde yaşadığını belirten Köy Muhtarı Suat Kolsuz, şöyle konuştu: ‘1997 yılının Nisan ayında yaşanan heyelan sonrası köyümüz afet bölgesi ilan edildi. Yaklaşık 15 yıldır bölgede bir çalışma yapılması için bekliyoruz. Köy halkının çoğu göç etse de burada yaşamak zorunda olan insanlar var. 2011 yılında çıkan Bakanlar Kurulu Kararı ile köyümüz taşınacak, bu güzel haberi duyan insanlarımız geri gelmeyi dahi düşünüyor. Yeni köyümüz heyelan bölgesinden iki kilometre uzakta daha uygun bir arazide olacak’
GÜVENİLİR
Köylülerden 68 yaşındaki Ahmet Yel ise, ‘Yıllar önce yaşanan bu olay hepimizi üzdü. O zamanlardan bu zamana kadar hep tehlike altındayız. O tarihlerde dahi insanlar çadırlara yerleşti hayvanları dışarıdaydı. Bu kararla ben ve benim gibi birçok kişi tekrar güvenilir bir eve sahip olacak. Ben de bu projeden yararlanacağım’ dedi.

Editör: TE Bilişim