Adapazarı Belediye Başkan vekili Erol Aydın, gazetemizin konuğu oldu. Gazetemizin kurucusu Adnan Yüksel, Yayın Müdürümüz Özgür Arık, duayen gazetecisi Necdet Çardak, yazı işleri ailemizden Metin Işıker ve Serkan Çağlar’la birlikte sabah kahvaltısı yapan Aydın, Adapazarı Belediyesinin çalışmaları, hedefleri ve projelerini paylaştı.

ADALETLE

Adapazarı’nın 84 mahallesinde belediye eliyle hizmetler yürüttüklerini anlatan Aydın, “Çalışmalarımızın temelinde insan önceliği var. Vatandaşımızın hakkı, hukuku, talepleri ve şikayetleri bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Çalışmaların yanı sıra tarafımıza iletilen tüm konularla hassas ve adaletli bir şekilde ilgilenmeye çalışıyoruz” dedi.

DAR SOKAK

Dar Sokak başta olmak üzere Adapazarı sokaklarında yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken Aydın, “ Bakın Çark caddesinde çöp sorunu olduğu için orası için mini bir çöp toplama aracı satın aldık. Bu araç cadde de sürekli geziyor, çöp topluyor. Sorunlar oluyor mu evet oluyor. Dar Sokak’ta da oluyor. Bu şehir hepimizin. Hep birlikte şehrimizi korumamız ve sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

MÜCADLEE

Kaçak yapılara karşı başlatılan mücadeleye değinen Başkan vekili Erol Aydın, “Büyükşehir yasasının ardından 2014 yılında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerimizin muhtarlarına yazı gönderdik. Kaçak yapılaşmayla ilgili sürekli uyarılar yaptık. Kanunlara ve nizamlara aykırı böyle işlere nasıl izin verelim? Buna göz yummamız bizim yasalara aykırı çalışmamız anlamına gelir” dedi

OLMAZ

Aydın, “ Mısır tarlasına çıkmış biri ev yapmış. Sonra gelmiş bize buraya yol yapmamızı istiyor. İmarı yok, iskanı yok. Tarlaya kaçak bina yapmış. Biz bunu yıkarız. Kaçak yapılaşmaya Adapazarı’nda asla müsaade etmeyeceğiz. Bu yapılaşmaları kanunlar ve nizamlar çerçevesinde engelleyeceğiz. Yasalar bize neyi emrediyor ise biz onu yaparız. Kimse bizden bu konuda kolaylık beklemesin” dedi.

ELBİRLİĞİ

Birçok mahalle de yol, kaldırım, sosyal alanlar, parklar ve yeşillendirme çalışmaları yaptıklarına vurgu yapan Erol Aydın, “Bu çalışmalarımız ihtiyaç sıralamasına göre artarak devam ediyor. Belediyemiz tüm imkanlarıyla Adapazarı halkının emrinde, şehrimizin güzelleşmesi, kalkınması adına gelecek nesillere güzel bir Sakarya bırakmak adına çalışıyor. El birliğiyle daha güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim