YERİNDE DÖNÜŞÜM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, programa canlı yayınla bağlanacak. Başkan İnci, kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm yapacaklarını belirterek, vatandaşları tek tek ziyaret ettiklerini ve vatandaşların memnuniyetinin üst düzeyde olacağını söyledi.

7 MERKEZDE

Sakarya Hendek ile birlikte İstanbul (Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Bayrampaşa), Diyarbakır (Suriçi), Rize (Merkez), ve İzmir (Karşıyaka) olmak üzere 5 il 7 merkezde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesine Başbakan Tayyip Erdoğan İstanbul Gaziosmanpaşa’dan canlı yayınla bağlanarak start verecek.  Kemaliye Mahallesi’nde yıkılan eski yapıların yerine modern bir şehir oluşturulacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Hendek’teki programa Vali Mustafa Büyük başta olmak Sakarya milletvekilleri, AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Başkan Vekili Osman Aydın, protokol üyeleri ve vatandaşlar katılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hendek Belediyesi tarafından Kemaliye Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışması 6.3 hektar alanda gerçekleşecek.

MODERN ŞEHİR

Hendek Belediye Başkanı İnci, alan içerisindeki binaların çoğunun fiziki ve ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek, “Ayrıca burada dar ve çıkmaz sokaklar yangın gibi afet durumlarında müdahaleyi mümkün kılmamaktadır.  Alt ve üst yapı hizmetlerinin getirilme zorluğu yaşanmaktadır. “dedi. İnci, yapılacak kentsel ve yerinde dönüşüm sonrasında modern bir şehir oluşacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim