Hendek Yeşilyurt İçmesuyu Projesi kapsamında devam eden çalışmalarda sona gelindiğini açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hendek Hacıkışla, Soğuksu ve Aktefek Mahalleleri için 15 kilometrelik içmesuyu hattı ve bir içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Çalışmalarımızın büyük bir kısmı tamamlandı. Artık son 2 kilometredeyiz” dedi.

 

Rüstem Keleş, “Şehrimizin 16 ilçesinde tüm mahallelerimize sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Hendek’e bağlı Hacıkışla, Soğuksu ve Aktefek Mahallelerine Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisimizden su ulaştırmak için hayata geçirdiğimiz projede sona yaklaştık. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı nihayete erdireceğiz” diye konuştu.

 

Üç Mahalleye 15 Kilometrelik Hat

Projenin tamamlanmasıyla bölgede zaman zaman yaşanan bulanıklık ve yetersizlik sorununun ortadan kalkacağını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz 2,5 milyon liralık proje kapsamında Hendek Hacıkışla, Soğuksu ve Aktefek Mahalleri için 15 kilometrelik içmesuyu hattı ve bir içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Çalışmalarımızın büyük bir kısmı tamamlandı. Son olarak 2 kilometrelik bir kısım kaldı. Çalışmalarımız nihayete erdiğinde Yeşilyurt İçmesuyu Artıma Tesisimizde arıtılan sağlıklı ve temiz içmesuyunu 15 kilometrelik hat ile üç mahallemize ulaşacak. Bölgede yağışlı dönemlerde bulanıklık ve yaz aylarında yaşanan su yetersizliği tarihe karışacak. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız daha sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyuna kavuşacak. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim