2013 yılı Halk Eğitim Merkezleri Festivali'in (HEMFEST) açılışı Kent Meydanında düzenlenen törenle yapıldı. Bu yıl Sakarya’da ilki gerçekleştirilen festivale 17 Halk Eğitim Merkezi stant kurarak ürün ve etkinliklerini vatandaşlarla paylaştı.

 

BU YIL ILK KEZ

HEMFEST’in açılışı Sakarya Valisi Mustafa Büyük tarafından yapıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, bu yıl ilk kez yapılan etkinlikle Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerler tarafından ortaya çıkarılan ürünlerin sergileneceğini belirtti.

 

GENİŞ KATILIM

Açılışa Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, , İlçe Kaymakamları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, belediye Başkanları, halk eğitim merkezi müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalde onlarca eser ve etkinlik Sakaryalıların beğenisine sunuldu.

 

3 GÜN SÜRECEK

Kursiyerlerden seçilmiş ve katılımcıların da dahil edileceği çalışmaların da canlı performans olarak sergilendiği stantları gezen Vali Büyük her ilçenin kursları hakkında bilgi aldı.

HEMFEST 3 gün boyunca devam edecek ve saat 20.00-22.00 aralarında sahne etkinlikleri kapsamında konserler, halk oyunları ve çeşitli canlı gösteriler halk eğitim merkezi öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim