Vali Hüseyin Avni Coş’un Kent Park içinde Sakarya Yüzme havuzuna 14 Ağustos günü ailesiyle geldiği ve havuzun bir saatliğine vatandaşların kullanımına kapatılması iddialarına, CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka tepki gösterdi. Konuyu TBMM’ye taşıyan Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplamasıyla istemiyle bir de soru önergesi verdi. Nazlıaka, “ İnsan Hakları Beyannamesinde yer alan ‘Herkesin ülkesinin kamu hizmetlerinden eşit olarak yararlanma hakkı vardır’ ilkesi demokrasinin temel kurallarından biridir. Kamu hizmetlerinin, toplumun bütün kesimlerine açıldığı vurgusu AKP iktidarı tarafından seçim meydanlarında sık sık dile getirilen bir iddiadır.  Oysa AKP iktidarları döneminde kamu olanaklarının iktidar çevreleri tarafından kişisel çıkarlar için kullanıldığına ilişkin sayısız örnek bulunmaktadır” dedi.

SKANDAL
Sakarya Kent Park Yüzme Havuzunun, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu ve  2011 yılından bu yana halka açık şekilde hizmet vermekte olduğunu anlatan Nazlıaka, “
Basına yansıyan haberlerde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş’un eşi ve çocuklarının 14 Ağustos tarihinde söz konusu yüzme havuzuna geldikleri, havuzun 13.00 ile 14.00 saatleri arasında valinin ailesinin kullanımı nedeniyle vatandaşlara kapatıldığı yönündedir. Bu uygulama vatandaşların büyük tepkisine neden olmuştur. Adana valisi iken kendisine tepki gösteren vatandaşlara adaba uygun olmayan sözler sarf eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş bir skandalla daha gündeme gelmiştir” ifadelerini kullandı.

5 SORU SORDU
Nazlıaka Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle 5 soru yöneltti. Nazlıaka, “Sakarya Valisi bu uygulamayı gerçekleştirme cesaretini kimden almaktadır?Sakarya Valisinin demokrasinin evrensel kuralları ve kanunları yok sayan keyfi uygulaması için adli ve idari soruşturma açılacak mıdır?
Kamu görevlilerinin bu pervasızlığı, üst düzey bürokratların AKP iktidarları döneminde adeta iktidar partisinin bir üyesi veya görevlisi haline dönüştürülmesinden mi kaynaklanmaktadır? Vatandaşın kamu hizmetlerinden eşit olarak yararlanma hakkını gasp eden Sayın Valiyi görevden alacak mısınız? “ diye sordu.

Gençlik Spor
İl Müdürlüğü:
İddialar yalan

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Vali Hüseyin Avni Coş hakkındaki iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi. Valinin eşi için havuz kapatması konusunda herhangi bir yetkiliye talimatı olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Yüzme havuzu da hiç kimse için kapatılmamıştır. 14/08/2014 günü kapalı yüzme havuzundan diğer vatandaşlarla beraber Sayın Valimizin 3,5 yaşındaki çocuğu da yararlanmıştır. Yüzme havuzunun halka açık bir şekilde kullanıldığı kamera kayıtlarıyla da sabittir. Hal böyle iken konunun çarpıtılarak maksatlı bir şekilde yapılması iyi niyet ve ahlak kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Sorumlular hakkında hukuki yollara başvurulacaktır” dedi 

Editör: TE Bilişim