Büyüşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Taha Toplu, başvuruların yarın sona ereceğini belirterek, riskli ya da hasarlı bina sahiplerini Çözüm Masası Birimi’nden bilgi almaya davet etti.

Başvurular 5 Mayıs'ta başlamıştı
Toplu, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın güvenliğine tehdit oluşturabilecek yapılar için gerekli tedbirleri alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’da bu bilinçle Korucuk’ta hayat bulan; orta hasarlı bina sahipleri ve daireleri deprem riski taşıyan vatandaşlar için hazırlanan konutların hazır hale getirildiğini müjdelemişti. 5 Mayıs’tan bu güne kadar başvuruları Çözüm Masası Birimi’nde kabul etmeye devam ediyoruz. Konutlar için son başvuru tarihi ise 23 Mayıs Cuma” diye konuştu.

Önceliğimiz Can ve Mal Güvenliği
Toplu, “Şehrimizde orta hasarlı binaların oranı daha fazla olmasına rağmen, son rakamlara göre; konutlar için şuana kadar 11 vatandaşımızın başvurusunun kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Bizim için önemli olan hemşerilerimizin can ve mal güvenliğidir. Bu doğrultuda çözüm önerileri geliştiriyor, önerilerimizi uygulamaya koyuyoruz. Başvuruların sona ereceği 23 Mayıs Cuma günü sonrasında, 26 Mayıs Pazartesi günü geniş çaplı bir kamuoyu bilgilendirmesi yapacağız. 23 Mayıs Cuma gününe kadar vatandaşlarımızı Çözüm Masası Birimi’nden bilgi almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim