Köpeklerden bir tanesinin doğum yapmak üzere olan hamile bir köpek olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Alaağaç Mahallesinde ikamet eden Mustafa Bulut isimli bir vatandaş, mahallede bulunan sokak köpeklerinin mahalle halkını rahatsız ettiği gerekçesiyle köpeklerin toplanması için Akyazı Belediyesine ihbarda bulundu.
İddiaya göre olay yerine gelen Akyazı Belediyesine ait ekipler, “köpekleri uyuşturup Adapazarı’ndaki bir barınağa götüreceğiz” diyerek köpeklere ilaçlı et yedirdi. İlaçlı etlerden yiyen 2 köpeğin ağzından salyalar geldiğini dile getiren duyarlı vatandaş, kendisine ait bir köpeğin ve 3 sokak köpeğinin de etleri yedikten sonra tarlalara kaçtığını, hamile olan bir köpeğin ertesi gün komşusunun bahçesinde ölü olarak bulunduğunu dile getirdi.
Mahalle sakini Mustafa Bulut; “Mahallemizde daha önce doğum yapan bir sokak köpeğini evimizin önünde besliyorduk. Yavruları biraz büyüdükten sonra bu sokak köpeği tekrar hamile kaldı. Mahalle sakinlerini rahatsız ettiği gerekçesiyle bu köpeğin daha iyi şartlarda bakılması için belediye ekiplerine haber verdik. 3 4 ihbardan sonra belediye ekipleri mahalleye gelerek köpekleri uyuşturup Adapazarı’nda bulunan bir barınağa götüreceklerini dile getirdiler.
Zehirli Etleri Bilmeden Kendi Ellerimle Yedirdim
Mustafa Bulut konuşmasının devamında; “köpeklerin uyuşturulup Adapazarı’nda bulunan barınağa götürüleceğini söylediklerinde bende daha iyi koşullarda bakılacakları için eldiven giyerek etleri dağıtmaları için ekiplere yardımcı oldum. Etleri yiyen 2 sokak köpeğinin ağzından salyalar gelmeye başladı. Ekipler bu 2 köpeği ipler yardımıyla kamyonete yüklediler. Kendim beslediğim köpeğim ve biri hamile olan diğer 3 sokak köpeği etleri yer yemez tarlalara kaçtılar. Havanın yağmurlu olması nedeniyle tarlaya giremedik. Hamile olan köpek ertesi gün komşumuzun garajında ölü olarak bulundu. Etlerden yiyen diğer sokak köpekleri ve kendi köpeğim ise hala ortalarda yok. Muhtemelen onlar da bir köşede ölüp kaldılar.” diyerek sözlerine devam etti.
Etten Yiyen Diğer Hayvanlarda Öldü
Belediye ekiplerinin köpeklere dağıttığı etlerden yiyen bir karganın da etten yer yemez oracıkta hayatını kaybettiğini dile getiren Mustafa Bulut; “O dağıttıkları etlerden karganın biri yedi. Olduğu yerde öldü kaldı. Etler zehirli belli. Bize zehirli olduğunu söylemiyorlar. Etler ortalıkta, çoluk çocuğumuzda zehirlenebilir. Böyle bir şey yok. Böyle bir insanlık yok. Köpeği bayıltıp barınağa götürüyoruz deyip et verdiler ve öldürdüler köpeği. Katlettiler. Hamile bir köpek bu. Böyle bir insanlık, böyle bir belediye anlayışı olabilir mi? Zehirleyeceklerini bilseydim izin verir miydim? O zehirli etleri bırakın hamile bir köpeğe vermeyi, karıncaya veremem, yılana dahi vermem. Böyle bir insanlık yok.  Bu olayı yargıya taşıyacağım. Sonuna kadar da takipçisi olacağım. Annem köpeğine bizden daha çok değer verirdi. Nazlıcan takmıştı ismini. Şimdi köpeğim nerde diyerek gözyaşı döküyor.
Köpeğin Cesedini Çöp Kamyonuna Yükleyip Gittiler
Etten yiyen hamile köpeğin cesedini almaya gelen ekipler çöp kamyonuna atıp gittiler. Bütün mahalle halkı da gördü. Ben o etlerin zehirli olduğunu bilseydim öldürtürdüm kendimi onlara, yine de o eti hamile köpeğe yedirmezdim. Onları bir tek şartla affederim. Ölen köpekleri geri getirebiliyorlarsa getirsinler. O zaman affederim. Ama getiremeyecekleri için cezaları neyse çekmeleri için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.
Mustafa Bulut, etten yiyerek ölen kargayı bahçesinde bir yere gömdü.
Alaattin Onur

Editör: TE Bilişim