Düzenlenen İşçi ve Emekli Gecesine Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Genel Mali Sekreteri Kemal İlçioğlu, Bursa Şube Başkanı Yusuf Pektaş, Şube Yöneticileri, baştemsilciler, temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı. Düzenlenen geceye Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay ve Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman’da katıldı.
SIKINTILAR ANLATILDI
Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, gecede kısa bir konuşma yaparak, Türk-İş ve çalışma hayatındaki yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İşçi gecesinde konuşan Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, çalışma hayatının içinde bulunduğu sıkıntıları anlatarak, sıkıntıların ancak birlik ve beraberlik içerisinde aşılabileceğinin altını çizdi.
2013’TE MÜZAKERELER BAŞLAYACAK
Genel Başkan Veli Solak, toplu iş sözleşmesi çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, “2013 yılında müzakerelerine başlayacağımız Türk Telekom A.Ş. 10. Dönem ve PTT Genel Müdürlüğü 15. Dönem Toplu İş Sözleşmeleri taslak çalışmalarını üyelerimizin talepleri doğrultusunda Başkanlar Kurulu toplantımızda bir kez daha gözden geçirdik. Bu sözleşme döneminde amacımız üyelerimizin mevcut haklarını koruyarak, günün ekonomik ve sosyal şartlarına göre alım gücünü artıracak taleplerde bulunacağız. Ayrıca genel ücret artışının yanı sıra düşük ücretli arkadaşlarımızın ücretlerinde iyileştirme yapılması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
İŞÇİYE SORACAĞIZ
Görüşme sürecinde işverenin vereceği ücret teklifini mutlaka işçiye soracaklarını ifade eden Genel Başkan Veli Solak, “Siz isterseniz biz sözleşmeye imza atarız, eğer kabul etmezseniz sözleşmeye imza atmayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim