Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Toçoğlu,

Orta hasarlı binalar konusunda öncelikli olarak vatandaşa büyük iş düşüyor. Vatandaşımızın binası ile ilgili endişesi varsa eğer mutlaka adım atmalı” diye konuştu.

 

METİN ÖKTE’NİN SORULARI

Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 21 maddeden oluşan meclis gündeminde gündem dışı bir konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden’in sorularını cevaplayan Başkan Zeki Toçoğlu, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 

ESNAFA RAĞMEN OLMAZ

Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan Başkan Toçoğlu, esnafa rağmen Dörtyol’da bir çalışma yapılmayacağının altını çizdi. Toçoğlu, “Dörtyol Kentsel Dönüşüm çalışmaları konusunda da biz, her zaman, esnaf istemezse eğer esnafımıza rağmen bir çalışma yapmayız dedik. Anket sonucumuzda da esnafımız oranın şu anki haliyle kalmasını istedi. Eğer Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir çalışma talep ederlerse elimizden geleni biz orada yapmaya hazırız” dedi.

 

DEPREME HAZIR İLİZ

Otopark sorunu ile ilgili çalışma yaptıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, depreme hazırlık konusunda ise, “Bölgede depreme en hazırlıklı illerden biriyiz. Orta hasarlı ve çok katlı binalar konusunda çalışma yapılacaksa eğer vatandaşlarımızın da çaba sarf etmeleri gerekir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak TOKİ ile anlaştık, arsa devri yaptık ve TOKİ çalışmalara başladı. Şu anda inşaat hızla yükseliyor”

 

RİSK TAŞIYAN BİNALAR

“Orta hasarlı ve binası deprem riski taşıyan çok katlı bina sahipleri bu çalışmamızdan yararlanacak. Talep oldukça biz de bu çalışmayı genişletiriz. Çok katlı binaların incelenmesi konusunda da bakanlıkta çalışma yaparak tekrar bir karar çıkarttık. Binalar inceleniyor. Bazı binalar orta hasarlı konumundan çıkarıldı. Çıkarılmayan binalarda da ilçe belediyelerimiz yıkım çalışmaları yapıyor. Merkezde çok katlı binalara zaten müsaade etmiyoruz. Bu konuda öncelikli olarak vatandaşımıza büyük iş düşüyor. Vatandaşımızın endişesi varsa eğer mutlaka adım atmalı” diye konuştu.

 

MODERN HAYVAN PAZARI

Sakarya’nın geleceği için çalışma yaptıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanlarını imara açmadığımızı her zaman söylüyoruz. Tarım alanları kontrolümüz altında. Bölgenin en modern hayvan pazarını yaptık. Elimizden geleni yaparak hizmet götürdük. Şap konusunda da çalışmalar yapılır. Büyükşehir Belediyesi olarak şap konusu bizimle alakalı bir konu değil” dedi.

 

MASTER PLAN TAMAMLANDI

Ulaşımla ilgili konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin ulaşımı ile ilgili çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Ulaşım Master Planı için Haziran ayını hedef göstermiştik. Plan tamamlandı, raporu yazılıyor. Öğrencilerimizin şehrimizde yaşamalarını isteriz. Sosyal medyayı da sürekli takip ederek onların taleplerini yerine getiriyoruz. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 21 maddeden oluşan gündemde, ilk 13 maddenin 11. maddesi komisyona iade, diğerleri ise komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. 5 madde imar komisyonuna havale edilirken, birer madde hukuk ve ulaşım komisyonuna havale edildi. Meclis gündeminin son maddesinde yer alan Sosyal Gelişim Merkezi’nin finansmanının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanması ile ilgili protokol için Büyükşehir Belediye Başkanı ve encümene yetki verilmesini içeren madde kabul edildi.

Editör: TE Bilişim