Bakanlığın bu alanda çalışmalarını anlatan Sağlam, bu konuda anne adayları başta olmak üzere ailelerin de bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Sağlam’ın bu sözleriyle Sakarya’nın sağlık sorunları büyük oranda çözülmüş oldu. 

Toplantı da diğer konuşulanlar:

Eylül ayı Kamu Hastaneleri Yöneticileri Toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam başkanlığında yapıldı.
Akyazı Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Yavuz Tepeçınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Tıbbi Hizmetler Başkanvekili Opr. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanvekili Dr. Hasan Bektaş, Mali Hizmetler Başkan Vekili Ahmet Kemiksizoğlu’da hazır bulundu.
10 YATAKLI
Yoğun bakım yatak sorunun en aza indirilmesi için hastaneler arası koordinasyonun önemine bir kez daha vurgu yapan Sağlam Hendek Devlet Hastanesi’nde çalışmaları tamamlanan 10 yataklı palyatif yoğun bakım merkezinin açılışının yapılacağını söyledi. Hastanelerde hasta nakil hizmeti verilmesi yönünde çalışmaları da değerlendiren Sağlam, “112’den ayrı bir şekilde hastanelerimizin kendi araçlarıyla bu konuda koordineli çalışmaları sonucu iyi bir hizmet ortaya çıktı” dedi.
45 HASTAYA
Genel Sekreter Sağlam’ın ardından Akyazı Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren Başhekim Dr. Yavuz Tepeçınar, hastanede yer alan diyaliz ünitesinin ilçede 30 diyaliz hastasına hizmet verdiğini dile getirdi. Başhekim Tepeçınar, personel takviyesi ile mevcut diyaliz ünitesinin 45 hastaya hizmet vermesini hedeflediklerini kaydetti. Akyazı’da hastane bünyesinde faaliyet gösteren Ağrı Tanı ve Tedavi Merkezinin bölge halkının yanında dışarıdan gelen hastalara da hizmet verdiğini belirten Tepeçınar “Hastalarımız dayanılmaz ağrılarına burada şifa buluyorlar. Ağrı merkezimiz büyük takdir topluyor.” dedi.
DİŞ POLİKLİNİĞİ
Akyazı Devlet Hastanesi’nde kadın doğum servisinin de hizmet verdiğini ifade eden Tepeçınar, Bilgisayarlı Tomografi cihazı ile aylık ortalama bin tomografi çektiklerini belitti. Tepeçınar, poliklinik hizmeti olarak 2015’te 150 bin kişiye hizmet verirken bu rakamın 2016 sonu itibariyle 200 bini aşmasını beklediklerin söyledi. Diş alanında da Akyazı’da yoğun bir hizmet verdiklerinin altını çizen Tepeçınar, diş polikliniğinde ise aylık ortalama bin 700 hastaya hizmet verdiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim