Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Üniversitesi Sinema Topluluğu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği “Bir Engelde Sen Kaldır; Engelsiz Sinema” programı kapsamında, “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmi gösterildi. Görme engelliler için film sahneleri tek tek anlatılırken, oyuncuların mimikleri de seslendirmeye dâhil edilerek görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı.
ENGELSİZ SİNEMA
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak farklı alanlarda çok çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında ‘Engelsiz Sinema’ projesini gerçekleştiriyoruz. Bugün de ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmini engelli vatandaşlarımızla birlikte izliyoruz. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.
SELVİ BOYLUM
Salonda bulunan vatandaşlar film gösterimi başlarken, üzerinde “Hayatı paylaşmaya engel yok” yazan göz bandajlarını takarak özel olarak hazırlanan “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini izledi.
SAHNELER TEK TEK ANLATILDI
Film sahneleri tek tek anlatılıp, filmdeki diyalogların haricindeki yaşanan sahneler de bu seslendirmeye dâhil edilerek görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı.

Editör: TE Bilişim