Sanayi kuruluşlarının gölden su çekmesi ve gölü besleyen 17 derenin kuruması üzerine kuraklığında da etkisiyle kendini yenileyemeyerek günden güne çekilen Sapanca Gölü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna geliyor. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve MHP’li Prof.Dr.Münir Kutluata tarafından meclis gündemine taşınan göl sorunu farklı bir boyut kazandı.

GENEL KURUL
Özkoç ve Kutluata tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle, Meclis Başkanlığına soru önergesi verildi. Tüpraş’ın özelleştirme şartları, gölün korunması için hangi tedbirlerin alındığı,  su şişeleme tesisleriyle yapılan anlaşmaları ve eylem planı hakkında Erdoğan’ın cevaplanması istemiyle sorular soruldu. Başbakanlık tarafından meclis genel kurulunda önergelere cevap verilmesi bekleniyor.


ÇÖZÜM İÇİN UMUT ONDA
Başbakan Erdoğan’ın Sapanca Gölüyle alakalı olarak verilen soru önergelerinin ardından detaylı bir şekilde bilgi istediği öğrenildi. Konuyla alakalı olarak ta TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün hukuki bir çalışma başlattı.
TBMM Genel Kurulunda gölle ilgili yapılacak olan resmi açıklamanın detayları merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilişim