POŞET UYGULAMASI

Adapazarı Belediyesi Meclisi Olağan Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste 24 gündem maddesi görüşülerek oylamaya sunuldu. Adapazarı Belediye meclisinde gündem maddeleri dışında söz alan MHP’li meclis üyesi Ülker Sıktaş, geri dönüşümlü poşet uygulaması konusunda gelinen son aşamayı sordu.

YAPTIRIM GÜCÜ YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, poşet uygulaması konusunda çeşitli görüşmeler yaparak olumlu sonuçlar aldıklarını Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanlığı’nın da bu konuda uygulamaya geçtiğini söyledi. Uygulama konusunda belediye olarak çok yaptırım güçleri olmadıklarını kaydeden Özüm, ‘Biz hizmetlerimizi kanun ve yönetmeliklere göre yapıyoruz. Bu konuda yaptırım gücümüz yok’ dedi.

300 KAHRAMAN

Taşeron çalışanların da gündem dışı konu olduğu toplantıda Başkan Dişli, ‘Temizlik hizmetlerinde çalışan mesai arkadaşlarımızı ben belediyenin gizli kahramanları olarak görüyorum ve yaptıkları işi çok önemsiyorum. Önceden 27 olan mahalle sayımız şuanda 83’e çıktı. 600 olan temizlik işçi sayımız ise şuanda 300 ve büyük bir titizlikle işlerini yaptıklarını görüyorum’ diye konuştu.

KOMİSYONA HAVALE

Adapazarı Belediyesi’nin gündem maddelerinde görüşülen 10. madde ile Özel Öğrenci yurtlarının ruhsatlandırma işlemlerinin yurtta kalan öğrenci sayısı ile orantılı olarak belirlenmesi ile ilgili hazırlanan rapor komisyona havale edildi.

Editör: TE Bilişim