Toplantıya, Türkiye’den bir bakan ve üç iş adamı da davet edildi. İşadamlarından biri Sakarya Gizem Frit Yönetim Kurulu Başkanı M. Tolga Ballık oldu.
İki gün süren toplantıda Türkiye’nin ekonomisi değerlendirildi. Gelinen nokta ve bundan sonra olası gelişmeler üzerinde duruldu. Yatırım fırsatları değerlendirildi.2013 yılında genel olarak 150 milyar usd doları yatırım planlayan fonun, Türkiye’deki yatırımları konu edildi.
Türkiye’den toplantıya katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantının ilk bölümünde konuştu. Bakan Şimşek konuşmasında, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu mali ve ekonomik durumunu rakamlar vererek değerlendirdi...
Türkiye'den Maliye Bakanının dışında davet edilen üç iş adamından biri olan Gizem Frit Yönetim Kurulu Başkanı M. Tolga Ballık, toplantının ikinci bölümünde kürsüye gelerek, Türkiye’nin genel iş imkanlarını, yatırım noktalarını belirten bir konuşma yaptı. Yaklaşık 20 dakika süren konuşmasında, Türkiye’nin son yıllarda dünya üzerinde parlayan bir yıldız olduğunu ve yabancı sermayenin korkmadan, rahatlıkla ülkemizde yatırım yapabileceğini belirtti. Emaye Frit üretimiyle dünya devleri arasına girmeyi hedefleyen Ballık’ın Türkiye ekonomisiyle ilgili görüşleri taktirle karşılandı.

Editör: TE Bilişim