Erol Akyel, Radyo Net’te katıldığı Hülya Sürücü’nün programında Geyve Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin açık arttırma usülü ile satışına yönelik alınan karar ve yayınlanan gazete ilanının kendisini derinden üzdüğünü belirtti.
2005 yılında Mehmet Kır’ın belediye başkanlığı döneminde Belpınar Köyü içme suyu isale hattını yapan firmanın borçlarının ödenmediğine ve uzun yargı sürecinin ardından olayın bu noktaya geldiğine işaret eden Akyel, şunları kaydetti:
“O gün belediyeyi borçlandıran Mehmet Kır’ın ödeme yapmayışı, sonradan gelen arkadaşın da ödeme gayreti içinde olmayışı nedeniyle konu uzayıp gitmiştir. Bu olayı İki MK’nın (Murat Kaya ve Mehmet Kır’ın) çatışması olarak yorumluyorum. Bir kayıkçı kavgasıdır. Çok büyütülmemesi gereken bir olaydır.  Bir hizmet alınmıştır ve karşılığında ödeme yapılması gerekirdi. Ayıp, ödeme yapmayanın ayıbıdır.
Ben diyorum ki iyi ki Erol Akyel var. Akyel işbaşına geldiğinde bu borçları temizler ve kimseyi mağdur etmez, Devlet malını zayi ziyan etmez. Gerekeni yapar, vatandaşa buradan müjdeyi veriyorum”.

Editör: TE Bilişim