EKMEKLE GÜNDEM

Balcı, yaptığı açıklamada, son günlerde Türk insanının ekmeği fazla tükettiği ve bu nedenle sağlık sorunlarının ortaya çıktığı konusundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını anlattı. Ekmekle ilgili son günlerde önemli iddiaların ortaya atıldığına dikkati çeken Balcı, birilerinin temel gıda maddesi ekmekle gündeme gelme çabalarını anlamlı bulmadıklarını kaydetti. Ekmeğin fazla tüketimi nedeniyle insanların çeşitli rahatsızlıklar yaşadığı konusunda medyada bazı açıklamaların yapıldığına dikkati çeken Balcı, şöyle devam etti:

GEREĞİNDEN AZ

"Medyada, ülkemizde ekmeğin fazla miktarda tüketildiği ve bunun da çeşitli rahatsızlıklara neden olduğu gündeme geldi. Bugün nüfus oranına göre tüketilen miktara baktığımızda fazla değil aksine az miktarda ekmek tüketildiğini görmekteyiz. Her insanın günde 330 gram ekmek tüketmesi gerekir. Zaten her besinin fazlasıyla tüketilmesi zararı da beraberinde getirir. En temel tüketim maddesi suyu bile çok içtiğinizde sağlığınız bozulur. Sütü fazla kullansanız da sağlığınız bozulur. Bu, tüm gıdalarla alakalı bir durumdur. Bu konuyu ekmek üzerinden yürütmek son derece anlamsızdır. Bu tür açıklamalar son derece yanlış."

YAŞAMA GÖRE EKMEK

Balcı, "Sadece lezzetin artmasını istiyoruz. Halkımız bu tür ekmekleri daha da çok sevecek. Bizim de tek amacımız bu. Türk insanının haddinden fazla ekmek tüketmesi durumu söz konusu değil. Nüfusumuzla günlük satılan ekmeği hesapladığımızda da fazla bir tüketimin olmadığını görürüz. Tabii her insan kendi yaşam durumuna göre ekmek tüketmeli. Tüketeceğiniz ekmek günlük hayatınızla orantılı olmalı. Bunun dışında herhangi bir fazla tüketim yok. Ülkemizde günlük 99 milyon ekmek tüketilmesi gerekirken her gün 95 milyon ekmek satılıyor. Yani 4 milyon ekmek daha az tüketiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim