KAYNARCA’YA SU

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu 29 Mart 2009 seçimlerinin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Seçimlerin 4. yıldönümünde uzun yıllardır su sıkıntısı yaşayan Kaynarca ilçemizin bu sorununu kökten çözüme kavuşturan, 6,5 milyon TL’ye mal olan bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.  Başkan Toçoğlu, “Su ve Kanalizasyon İdaremiz tarafından 6,5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kaynarca İsale Hattı ile Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz su, Hızırilyas Tepesi’nde inşa ettiğimiz son teknoloji arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra proje kapsamında döşenen 30 kilometrelik hat sayesinde Kaynarcalı hemşerilerimizin çeşmelerinden akacak. Açılışı seçimlerin yıldönümünde Kaynarca’da yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

İÇMESUYUNA YATIRIM

4 yıllık görev süresince yeraltına çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Göreve geldiğimizde ‘Bizim hizmet anlayışımızda sorunları yok saymak, halının altına süpürmek yoktur.’ dedik ve hamdolsun dolu dolu bir 4 yıl geçirdik, sorunların üzerine kararlılıkla gittik. Şehrimizin kuzeyini, güneyini ve doğusunu sağlıklı içmesuyuna kavuşturacak birbirinden önemli ve büyük yatırımları hayata geçirdik. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hidroelektrik santrali kuran ilk belediye olduk. Yenikent bölgemizde yaşanan su sorununu kökten çözüme kavuşturmak için 24 km’lik hat ile 16 milyon TL’lik Yenikent içmesuyu yatırımını hayata geçirdik. 12 milyon TL’lik yatırımla Yazlık’ın kanalizasyon sorununa el attık. 14 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirdiğimiz Çelik İsale Hattı Projesi ile toplam 11 km uzunluğunda hat inşa ediyoruz. 67 köy ve yerleşim birimine temiz içmesuyu götürecek olan Arifiye – Hacımercan – Çaybaşı içmesuyu isale hattı çalışması başlattık ve bunun yanında düzenli olarak su, kanalizasyon ve içmesuyu projelerini bir bir hayata geçirdik. En ileri teknolojiyi kullanarak arıtma tesislerini inşa ettik. 30 Nisan’da 70 milyon TL’ye mal olacak Akçay Barajı’nın ihalesine çıkıyoruz.” diye konuştu.

1999 Marmara Depremi’nin ardından kurulan yeni yerleşim bölgesine 30 milyon TL’yi aşan yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerini sürdüren Başkan Toçoğlu, “Yenikent Bölgesini ziyaret ettik. Sorunları tek tek not aldık. Söz verdiğimiz sorunları tek tek çözerek Yenikent’in yaşam kalitesini yükselttik. Yenikent Park, Korucuk Park, Yazlık – Yenikent rekreasyon projeleri ile yeni yaşam alanları oluşturduk. Yenikent’in ulaşım sorununu ulaşım filomuzu güçlendirerek ortadan kaldırdık. Karaman ve Korucuk’ta SAMEK merkezleri kurduk. Korucuk duble yolunu hizmete açtık. Yenikent Sosyal Tesisleri ile bölgenin kültür ve sosyal hayatına canlılık katan bu projeyi de hayata geçirdik” dedi.

MEYDANLAR PIRIL PIRIL

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 4 yıllık görevleri süresince ilçe belediye başkanları ile uyum içinde çalıştıklarını ve her ilçede önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek, “Şehir merkezimizde Orhan Camii ve Gar meydanlarıyla vatandaşlarımızın oturup dinlenebilecekleri, nefes alabilecekleri yeni alanlar inşa ettik. 13 dönümden oluşan Ferizli Parkı ilçemize kazandırdık. Karapürçek Meydanı’nı güzelleştirip Akyazı çarşı içi çevre düzenlemesini hayata geçirdik. Arifiye’ye meydan kazandırırken Erenler’de büyük sıkışıklığa neden olan Kamyon Garajı’nı kaldırıp yeni bir tır parkı inşa ediyoruz. Hayvan Pazarı’nı şehir dışına taşıdık. Arifiye’nin altyapı sorunlarını çözüp Serdivan ilçemize şehrin 3. giriş kapısını açtık yeni bulvar kazandırdık. Hendek’te 7 milyon TL’lik içmesuyu yatırımı yaparken, Söğütlü’ye yakışan yeni bir meydan için hazırlıklara başladık. Sapanca ilçemizde asfalt, bisiklet yolu hizmetlerini hayata geçirip gözbebeğimiz Sapanca Gölü’nü korumak için kolektör çalışmalarını tamamladık. İlçelerimize eşit bir şekilde hizmet götürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

ULAŞIMDA ATAK

2009 seçimlerinde ulaşım alanında gelen talepler doğrultusunda araç filosunun baştan aşağı yenilendiğini belirten Başkan Toçoğlu, “6’sı körüklü 60 yeni araç alarak ve akıllı kart uygulamasına geçerek ulaşım sorunlarına el attık. 3 yeni modern ilçe garajlarını şehrimize kazandırdık. Kavşak çalışmaları ile ulaşımı rahatlatırken caddelerimizde gerekli çevre düzenleme çalışmaları yaparak şehrimizin daha modern bir görünüme kavuşmasını sağladık. Akıllı Kavşak Kontrol Merkezi kurarak kavşakları anlık olarak kontrol altında tutuyoruz.  Ulaşım Master Planı çalışmalarını yaparak 40 bin vatandaşımızla şehrimizin ulaşım geleceği için yüz yüze görüştük. Şehir içi raylı sistem çalışması ADARAY projesini vatandaşlarımızın desteği ile hayata geçirdik” dedi.

OTOMASYON SİSTEMİ

Kültür ve sosyal belediyecilik projelerine de önem verdiklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’nın ilk sentetik sahasını kurduk. Şehrimize modern yeni bir stadyum yapılması için 65 dönüm arazimizi Bakanlığa devrettik. Eski TZDK Binası’nı aslına uygun restore ederek Sakarya’nın ilk Sanat Galerisi’ni kurduk. Tarihi TMO Binası’nı yıkmadık, titiz bir çalışma ile restore ederek Sanat Merkezi’ne dönüştürdük. Sanat ve Meslek Eğitimi kurs merkezlerimizi ve branş sayılarımızı artırdık. SEMOS programını kurarak muhtarlarımıza otomasyon sistemi sunduk ve 311 muhtarımıza bilgisayarlarını hediye ettik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın desteği ile kadınlarımıza, çocuklarımıza, engellilerimize ve yaşlılarımıza hizmet verecek Sosyal Gelişim Merkezi’ni Eski Terminal arazisinde inşa etmek için çalışmalara başladık. Eski Vali Konağı’nın olduğu yerde özgün mimarisiyle dikkat çekecek yeni İmam Hatip Okulu inşa ediyoruz.” diye konuştu.

RÜYA PROJE

Görev süreleri boyunca çevre projelerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Çok daha yaşanabilir bir Sakarya için yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Türkiye’nin en temiz 3 kentinden biri seçildik. Tıbbi atık sterilizasyon tesisleri, elektronik atık çalışmaları, yeşil alanların sayılarının artırılması için çalışmalar gerçekleştirdik. Doğa Yürüyüşleri ve Dağ Bisikleti Turları ile vatandaşlarımız doğasıyla cennet Sakarya’mızı keşfediyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sürdürülebilir Şehir Sakarya Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Rüya Proje Sakarya Park’ın ilk etap ihalesini gerçekleştirdik. Sakarya Nehri üzerindeki iki köprü arasında gerçekleştireceğimiz rekreasyon projesiyle şehrimizi nehir ile bütünleştireceğiz. 120 dönümden oluşan ilk etap kapsamında, restoran, kafeterya, park ve spor alanları, amfi sinema, tiyatro ve otopark ile yürüyüş yolları ve piknik alanları gibi sosyal donatı alanları yer alacak.” şeklinde konuştu.

İLKLERE İMZA ATTIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu son olarak, “29 Mart 2009 seçimlerinin üzerinden tam 4 yıl geçti. Bu süreçte her zaman ilkeli bir hizmet anlayışı ile hareket ettik. Sorunları yok saymadık. Gerçekçi, sürdürülebilir ve ayakları yere sağlam basan bir anlayışın ürünü olan projeleri vatandaşımızın hizmetine sunduk. Yerine getiremeyeceğimiz sözleri vermedik, verdiğimiz sözleri de bir bir yerine getirdik. Türkiye’de ilklere imza attık. Bu süreçte bize olan güvenini esirgemeyen Sakaryalı hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu yıl da Sakarya’mızı çok daha güzel günlere taşıyacak projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim