2.30.04 ile kazanan BLAZE TO WIN'in ardından Suzi Gold ikinci, Enyalios üçüncü, Varrior Princess de dördüncü oldu.
Bizim Hipodrom'un yöneticisi Burak Sihapiler'in de yarış öncesinde söylediği gibi, ipi çok kolay göğüsleyen Blaze To Win bu başarısıyla sahibi L. N. Gelgin'e toplam 2 milyon 197 bin lira ikramiye kazandırdı.

Karataş, Gazi Koşusu'nda 6. kez kazandı
Türk yarışçılığının derbisinde daha önce 1996, 2005, 2006, 2011 ve 2012 yıllarında birincilik elde eden Karataş, bu yıl da mücadelede ilk sırayı aldı. Tecrübeli jokey geçen yıl yarışı "Divine Heart" isimli safkan ile burun farkıyla kaybetmişti.
Karataş, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, bu zaferi yakın zamanda vefat eden eşine armağan ettiğini belirtti.

Ödülü Cumhurbaşkanı Gül verdi
At yarışlarında 88. Gazi Koşusu'nu kazanan "Blaze To Win" isimli safkanın sahibi Levent Gelgin'in ödülünü, kendisine vekaleten Yıldırım Gelgin'e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen yarışın ardından, Yıldırım Gelgin kupayı Cumhurbaşkanı Gül'ün elinden aldı. Gül, "Blaze To Win"in jokeyi Halis Karataş'a ve antrenörü Aydın Küçükaksoy'a da plaket takdim etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı ve yönetim kurulu üyeleri de yarışı izledi.
Koşu öncesinde Türkiye Jokey Kulübü Apranti Eğitim Merkezi ve Jandarma Atlı Birliği geçit töreni yaptı.

 

Editör: TE Bilişim