“28 Şubat ve büyük para” programı Gazeteci Yazar Yiğit Bulut’un katılımıyla AKM’de gerçekleştirildi.  “28 Şubat ve büyük para” konulu programa AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, çok sayıda partili ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
28 ŞUBAT VE BÜYÜK PARA
Gazeteci Yazar Yiğit Bulut’un konuşmacı olarak katıldığı “28 Şubat ve Büyük Para” konulu programda Bulut, konuşmasına ekonomideki son gelişmelerden bahsederek başladı. Türkiye’yi incelemek isterseniz 10 öncesi ve 10 yıl sonra diye bakmanız yeterli olacak olduğunu belirten Gazeteci Yiğit Bulut, ‘’Bundan 10 yıl önce IMF’den 5 Milyar Dolar alabilmek için yapmadığımız şey kalmıyordu. Şimdi ise 5 milyar dolarlık projeler yapıyoruz. Faiz oranları Yüzde 47’lerden bugün yüzde 4,5 seviyelerine geriledi’’dedi.
KRİZ ETKİLEMEDİ
Tüm dünyada ekonomik krizin etkilediği bankacılık ve ekonomi sektörünün ülkemizde etkilenmediğini iddia eden Bulut, bunların hepsinin bankacılık alanında 2001 krizinden sonra yapılan yeni düzenlemelerle olduğunu belirterek şunları söyledi:
BÜYÜME ARTTI
‘’2003’te 200 Milyar dolar gelir vardı bu rakam 2013’te 744 Milyar dolar, 2023’te ise 2,5 trilyon dolar olacak. Büyümemizi 3 kat daha arttırmayı hedefleyen bir ekonomi anlayışıyla ülkemiz daha da büyüyecek. IMF ile ne zaman anlaşma imzalamamaya başladık. O zamandan sonra Türkiye bir dönemece girmiştir. Bu süreci Davos’ta “one minute” ile devam etmiştir. IMF ile anlaşma imzalanmaması Türkiye’nin kendi başına, özgür olarak hareket etmesini sağlamıştır. Bu oluşumların izleyen süreçte Başbakan “Ben kefeni giydim de geldim” diyerek adımlar atmış. Yapılan düzenlemeleri her türlü engellemelere karşı tavrını koymuş ve milletin çıkarına olmayan hiçbir şeyi onaylamamış ve uygulamamıştır.’’ Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü:
DIŞ BAĞIMLILIK ARTTI
‘’Geçmişte Türkiye’nin içinde yaşadığı süreçlerde çeşitli faktörler ülkenin başbakanını, bakanını yönlendirebiliyor, yönetebiliyordu. 1960 ve 1980’de yapılan darbelerle birlikte sadece darbe olmamıştır. Darbe sonrasında da oluşacak yeni sistemin dışı bağımlılığı artmış bazıları darbeler sırasında “büyü para” sermaye diye tabir ettiğimiz güç elde ettiler. Darbelerin öncesinde ise ortam hazırlanmak için medya bu oyunlara alet edilmiştir.
MEDYA HAZIRLADI
Bugün izlediğimiz birçok kanal darbelere hazırlık yapmıştır. Finansal manipülasyon buna eklenince medyanın hazırladığı; şeriat, irtica darbenin hazırlanmasına ön ayak olmuş. Devlet otoritesinde tehlike varmış gibi göstererek darbe zeminine meşrutiyet kazandırmışlardır. 1980 Darbesinin asıl amacı Türkiye’yi tüketim toplumu haline getirmekti. Ülkesini seven, ileri görüşlü insanları irtica adı altında toplayarak her türlü fiziki ve psikolojik unsurlar kullanarak yıpratırlar.

Editör: TE Bilişim