TARİH VE KÜLTÜRÜMÜZ

Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansının 2012 Comenius Okul ortaklıkları programı çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Art Connecting us ( Bizi Birleştiren Sanat)’ adlı proje dahilinde, 5 Avrupa ülkesinden toplam 35 ziyaretçiyi konuk etti. İtalya, Polonya, Letonya ve Portekiz’den gelen öğrenci ve öğretmen grubu, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ülkemizin tarihi ve kültürü hakkında fikir edindi.

MİSAFİRLERİN İLGİSİ

Öğrencilerin birbirleri ile gerçekleştirdikleri çalışmalarda, fotoğraf ve resim yarışmasının yanı sıra, ebru, kaşık boyama gibi ülkemize has el sanatlarının tanıtımı da gerçekleştirildi. FSAL misafirlerinin özellikle ebru sanatına gösterdikleri ilgi gözlerden kaçmadı. Öğrenciler FSAL her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel resim sergisini de ziyaret etme fırsatı buldu. Öğrencilerin yanı sıra misafir öğretmenlerin de oldukça hoşnut kaldıkları ziyaret sırasında, Avrupa ve Türkiye’deki eğitim sistemi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

MEMLEKETİMİZİN GÜZELLİĞİ

Gerçekleştirilen çalışmaların ardından, öğretmenler onuruna Sapanca’da bir akşam yemeği verildi. Yemek sonrası değerlendirmelerde bulunan FSAL Müdürü Özer Yüksel, “Bu proje sayesinde ülkemizi tanıtma, başka ülkeleri tanıma fırsatı buluyoruz. Konuk öğrenci ve öğretmen heyeti kültürümüz ve ülkemiz hakkında çok şey öğrendi. Konuklarımıza sadece Sakarya’yı değil İstanbul ve Bursa gibi çevre illeri de tanıtmaya çalıştık.  İki yıl sürecek olan projenin ağırlıklı kısmı Türkiye Gezisi ile bitmiş oldu. Misafirlerimiz ülkelerine döndüklerinde doğu ile batının köprüsü memleketimizin güzelliklerini daha farklı bir dilde anlatacaklarını düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim