Bayraktar, fındık yetiştiriciliği yapan kişilere yönelik 2012 ürünü için dekar başı 150, 2013'te 160 ve 2014'te de 170 lira olan alan bazlı gelir desteği ödeme kararını değerlendirdi.Destek ödemelerinin üretici açıdan iyi bir gelişme olacağını vurgulayan Bayraktar, ‘Rakamlar alan bazlı destek anlamında iyi ve üreticiye katkısı olacaktır. En azından üreticinin dönemsel sıkıntıları bu desteklerle ortadan kalkacaktır’ diye konuştu.
ÜRETİCİ
Bayraktar, ‘Ancak 3 yıl önce bu doğrudan destek uygulamasıyla bakanlığın birtakım hedefleri vardı. Fakat 3 yıl bitti ve bir inceleme yapmadan bu süreyi yine 3 yıl uzattılar. Daha önceden belirlenen hedeflerin tutturulup tutturulmadığı belli değil yani. Bu üretici açısından iyidir ancak fındıkla ilgili sorunların çözümü açısından iyi değil’
UZATMA
‘Bu sürenin 3 yıl daha uzatılması fındıkla ilgili sorunların kilim altına itilmesi gibi bir şey. Günü birlik önerilerle bu sorunlar çözülemez. 3 yıl sonra yine aynı problemlerle karşı karşıya kalacağı. Bu durum bizi çok endişelendiriyor’ Bayraktar, fındıktaki en büyük sorunun fiyat dengesizliği olduğunu ve bu sorunun mutlak suretle çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim