Fındıkçıyı dolu vurdu!

 

 

Pazar günü etkili olan dolu yağışı, Akyazı, Kocaali, Hendek’te fındık bahçelerine büyük zarar verdi. Zaman zaman ceviz büyüklüğünde yağan dolu, fındık dallarını adeta bıçak gibi budadı.

 

2 Haziran Pazar günü aniden bastıran dolu yağışı fındık üreticilerini şaşkına çevirirken, fındık bahçelerinde önemli derecede hasara neden oldu. Özellikle Akyazı, Hendek, Kocaali bölgelerinde etkili olan ve yaklaşık 10 dakika devam eden dolu yağışı zaman zaman fındık büyüklüğünde, zaman zaman ise ceviz büyüklüğünde gerçekleşti.

DALLARI BUDADI, FINDIĞI DÖKTÜ

Dolu yağışı nedeniyle 3 ilçedeki fındık bahçelerinde önemli bir hasar oluşurken, dolu fındık dallarını adeta budadığı gibi henüz olgunlaşmaya başlayan fındığın da dökülmesine neden oldu. Tarım sigortası yaptıran fındık üreticileri hasar tespiti için çalışma başlatırlarken, tarım sigortası olmayan üreteciler ise devletten destek bekliyor.

YÜZDE 30’A YAKIN KAYIP VAR

Dolu yağışı nedeniyle fındık bahçelerinde yüzde 30’a yakın ürün kaybı oluştuğuna dair iddialar var. Fındık üreticileri 3 ilçede hasar tespit çalışması yapılmasını isterlerken, dolu yağışından etkilenen üreticilerin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının ertelenmesini istediler. 

Editör: TE Bilişim