Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, dün gazetemizin konuğuydu. Gazete yöneticileriyle kahvaltı eden Başkan Soğuk, FETÖ’den Ferizli’nin gelişimine, verilen hizmetlerden Büyükşehir’e kadar her şeyi anlattı. İşte Başkan Ahmet Soğuk’un o açıklamaları;
2 KAYMAKAM TUTUKLU
“Ferizli’ye bir kaymakam geldi. Sürekli benimle uğraştı. Sonra tayini çıktı gitti. Meğer o da FETÖ’cü imiş. 2004 yılında AK Parti’den Ferizli Belediye Başkan Adayı gösterilmem an meselesiydi. Ancak o dönemin bir başka kaymakamı, benim aleyhimde düzmece bir rapor yazarak AK Parti’ye göndermiş. Bu kaymakam, beni olur olmaz karalamış. Kaymakamın düzmece raporunun yanı sıra onun aracılığıyla aleyhimde AK Parti’ye mektuplar mailler gitmiş. Dolayısıyla AK Parti o dönem beni aday göstermedi. Bugün o kaymakamların ikisi de  FETÖ’den tutuklu”
FETÖ’CÜ MÜFETTİŞ
“Belediye Başkanı olduktan sonra aleyhimde olmadık davalar açıldı. Hepsi FETÖ marifetiyle yapıldı. Belediyeye sürekli müfettiş geldi gitti. Biz her şeyi açık açık anlattık, belgelerini gösterdik. Hiç birinden aleyhte bir rapor görmedik. Çünkü işimizi doğru yapıyorduk. Bir gün bir başka müfettiş geldi. Her evrakı göstermemize rağmen bizim aleyhimizde rapor tuttu gitti. Bu müfettişte FETÖ’den tutuklandı ve cezaevine atıldı”
4 AYRI DAVA AÇILDI
“Son yerel seçimlerden önce hakkımda 4 ayrı dava açıldı. Hepsi FETÖ’cüler tarafından veya FETÖ marifetiyle açıldı. Bunlar 15 Temmuz’dan sonra belli oldu. Benimle bu kadar uğraştılar ama kılama bile dokunamadılar. Ama Ferizli’de benimle uğraşan hakim mi desem, savcı mı desem hepsi bugün FETÖ’den tutuklular”
SALDIRMASININ SEBEBİ
FETÖ’nün bana saldırmasına gelince; Biliyorsunuz ben Milli Görüş kökenliyim. Benim Fazilet veya Refah Partisi dönemlerimde bu örgüt bu ilçe ve civarında birçok yapılanmaya girmek istedi. Hep beni karşısında buldu. AK Parti öncesinde ve AK Parti dönemimde hep bu FETÖ ile mücadele ettim. Belediye başkanlığım döneminde bir kez olsun onların isteklerine boyun eğmedim. İlçemden fakir ama geleceği parlak çocuklara el atmalarına engel oldum. Her yerde karşılarında beni görünce, beni en azından siyesi olarak ortadan kaldırmak istediler ama başaramadılar”
FERİZLİ GELİŞİYOR
“Ferizli gelişiyor diye bir cümle kursam, hani ne oldu, ne yaptın göster de biz de Ferizli’nin geliştiğini, kalkındığını anlayalım diye soru yağmuruna tutarlar. Bunu şu kısa cümlelerle anlatayım; Ferizli’de iki yıl önce Ferizli Belediye Başkanı olarak benim verdiğim inşaat ruhsatı sayısı 20 civarındaydı. Bugün bu sayı bin 400’e ulaştı. Sadece bu rakamlar bile Ferizli’nin nereden nereye geldiğinin kanıtıdır”
BÜYÜKŞEHİR İLİŞKİSİ
“Sağdan soldan kulağıma geliyor. Yok efendim benim Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile aram açıkmış. Yok ben onu sevmezmişim, yok o beni sevmezmiş. Bunların hepsi hikaye. Gerçek olan, Başkanımız Sayın Toçoğlu’nu gerçekten severim. Ve inanıyorum ki, kendisi de beni sever. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Daha birkaç ay önce Büyükşehir Ferizli’ye 40 milyon lirayı aşkın yatırım yaptı. İşte yatırım orada. Gerçek olan bu. Seviyor, sevmiyor dedikoduları ise hikaye”
YENİ PROJELERİMİZ
“Buraya kadar geldik, burada durmayacağız. Durduğumuz zaman, bu siyaseti bırakmamız lazım. Ferizli büyüdükçe, Ferizli geliştikçe, bizim hizmet şevkimiz katlanarak büyüyor. Bugüne kadar yaptıklarımız Ferizli için asla yetmez. Hep daha fazlasını, daha fazlasını yapmak için çalışacağız. Daha sırada, yakın zaman sonra açıklayacağımız projelerimiz var. Bu projeleri de hayata geçirip, Ferizli’nin daha hızlı gelişmesine katkı vereceğiz. Çünkü, Ferizli’de, Ferizlili vatandaşlarımız da buna gerçekten değer”  

Editör: TE Bilişim