Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Ferizli ilçe teşkilatı istişare ve değerlendirme toplantısı önceki akşam Karanfil Kafeterya’da yapıldı. İlçe Başkanı İsmail Apti’nin Başkanlık ettiği toplantıya, yönetim kurulu üyeleri, belediye ve il genel meclis üyeleri, eski ilçe başkan ve yöneticileri, mahalle ve köy temsilcileriyle çok sayıda partili katıldı. Yerel seçimlere 14 ay kala yapılan istişare ve değerlendirme toplantısında ilçe yönetimi çalışmalar hakkında partililere sunum yaptı. Çalışmaların toplantıda, partililer fikir alışverişinde bulunularak, yapılması ve yapılmaması gerekenler masaya yatırılarak yol haritası çizildi.
YENİ YASA
İlçe Başkanı İsmail Apti, yaptığı konuşmada Ferizli adına yapılan her türlü hizmet ve yatırıma destek verdiklerini ve bundan sonra kesintisiz destek vereceklerini söyledi. Ferizli’nin iyi yönetilmediğini dile getiren Apti, ‘Biz yapıcı muhalefet yürütüyoruz. Bu muhalefeti ilçemizin geleceği ve menfaatleri adına yapıyoruz’ dedi. Yeni yasayla birlikte 15 köyü ve 2 beldesi bulunan Ferizli’de mahalle sayısının 28’e yükseldiğini söyleyen Apti, ‘Kendi ilçesinin merkezlerine hizmet edemeyen bir belediye mahalle olan köylere nasıl hizmet götürecek?’ dedi.
MHP ÇATIDIR
Partililerin de söz alarak tek tek konuştuğu toplantıda İlçe Başkanı Apti, belediye başkan adaylıkları konusunda, ‘MHP’de herkes aday adayı olabilir. Kendinde o cesareti gören, parti tüzük ve kriterlerine uygun olan herkes aday adayı olabilir. MHP bir çatı partisidir. Ben siyaset yapmak istiyorum diyen herkese bu partinin kapıları açıktır’ dedi. Apti, bu toplantının bir başlangıç olduğunu ifade ederek, ‘İlerleyen günlerde gençlik kolları, kadın kolları olmak üzere bu toplantıları diğer mahallelerimize yayıp daha da genişleterek, sürekli hale getireceğiz’ dedi.
BELEDİYE DE KADRO
Toplantıda ayrıca meclis üyeleri belediyede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meclis üyeleri Ferizli Belediyesinin son 1 yıldır meclise gelen gündem maddelerinin büyük çoğunluğunu kadro açmak ve kadro değişikliği yapmayı içerdiğini kaydetti. Meclis üyeleri belediyenin personeline 1,5 milyon lira borcu olduğuna vurgu yapılırken, ‘Maaş ödemesini dahi yapamayan belediye 16 personel daha almıştır’ ifadelerini kullandılar. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağı kaydedildi. İlçe Teşkilatı Genel Sekreteri Ali Tenha, sorulan soruları, yaşanan sıkıntıları not alıp, gerekli izahatları yaparken, katılımcılardan gelen çözüm önerilerini değerlendirdi.

Editör: TE Bilişim