İKTİDAR AÇIKLASIN
Parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında Sapanca elden gidiyor diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti, ‘TÜPRAŞ özelleştiğinden bu yana 8 yıldır ödenmediği tespit edilen ve toplam 1 milyar liraya ulaşan su borçları hem Büyükşehir’in 530 milyon liralık borcuna, hem de Kocaaeli’ne faydası olur. Vatandaşın 130 lira fatura borcu yüzünden suyu kesiliyorken, TÜPRAŞ’a 8 yıldır neden ses çıkarılmıyor? İktidar ve muhalefet yönetimleri bunu açıklasın kamuoyuna’ diye konuştu.
ENDÜSTİRİYEL
Yıldırım açıklamalarını şöyle sürdürdü, ‘Sakarya Üniversitesi bilim kurulunun da açıkladığı araştırmalara göre, TÜPRAŞ’ın milyonlarca metreküp su çektiği artık bilinen bir konu. Üniversitemiz ısrarla endüstriyel amaçlı su kullanımının kesinlikle yanlış olduğunu belirtiyor. Sakarya, gölden 62 milyon metreküp Kocaeli ise 30 milyon metreküp su kullanıyor. 62 milyon metreküp bizim insanımız 2,1 lira yani yılda 130 milyon lira su ödüyoruz’
VATANDAŞA
‘30 milyon metreküp su tahsisi olan TÜPRAŞ bu su kullanımından dolayı para ödüyor mu? Hayır. 4,3 lira sanayi kullanımını yıllık hesaplarsanız 129 milyon lira civarında bir parayı ödememekte ısrar ediyor. TÜPRAŞ, hiçbir kurum veya kuruluşa bu parayı ödemiyor ama suyu çekmeye devam ediyor fakat vatandaş 130 liralık suyu ödeyemediğinde suyu kesiliyor. Bu kuruma karşı neden hala yetkililer sessiz?’ ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim