Esnaf cadde için çare ararken refüjlerden sökülen çitlerin bir daha takılmamasını istiyor
Adnan Menderes Caddesine yapılan ve açıldığı 2006 yılından bu yana eleştiri konusu olan tünel geçişli kavşak bölge halkını canından bezdirdi.  Açıldığı günden itibaren bölgede bulunan dükkanların bir bir kapanmasına sebep olan tünel sayesinde, son 5 yılda 132 dükkan kepenk kapattı. Hayalet cadde olarak adlandırılan bölgede gayrimenkul değerleri düşerken, yayaların bile yolu kullanmayı tercih etmemesi dikkat çekiyor.

DOLDUR GİTSİN
Yayalar için de tehdit oluşturulan yola yaşanan kazalar sonrasında defalarca bakım yapılmış ve sadece bu tünel için 9 milyona yakın para harcandı. İnşaat Mühendislerinin görüşlerine göre tamamen yanlış bölgeye yapıldığı söylenen alt geçit için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2009 yılında ilk göreve seçildiğinde, bölgeyle alakalı sorulan bir soruya, “Gönlüm orayı doldur gitsin diyor. Ancak harcanan bir kamu kaynağı var” demişti.

YAYALAR
Muhabir arkadaşımız Mesut Çayır, bölge esnafıyla sorunları yıllardır devam eden sorunları yerinde dinledi. Esnaf kaldırımda insanların yürümekte dahi zorluk çektiğini söylüyor. Her gün cadde de yeni bir önlem alındığını söyleyen esnaf, “Dükkânlar bir kapandı. Kalanlarda iş yapamıyor. Cadde eski hareketliliğini kaybetti. Bu tünel kapatılsın” dedi. Bazı esnaflar ise, “Artık yapacak bir şey yok” dedi.

41 ESNAF İMZA TOPLADI
Geçen hafta içinde bakım amaçlı olarak geçit girişine yakın yerde bulunan çitlerin sökülmesinden memnun kalan esnaflar, 41 imza toplayarak Büyükşehir Belediyesine gönderdi. Yayaların ışıkları kullanması amacıyla tünelin her iki tarafına yapılan çitlerin yeniden takılmamasını isteyen esnaf, “Esnaf bu sayede birbirini görüyor. Alt geçidin giriş ve çıkışına sadece setler konulsun” talebini Büyükşehir belediyesine iletti.
 

Editör: TE Bilişim