Sapanca'nın trendinin Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'nun Kırkpınar'a yapılmasıyla daha da yükseleceğine dikkat çeken Başkan İbrahim Uslu, ilçeye taleplerin daha da artacağını vurguladı. Sapanca'daki otellerin artık dışarıdan gelen talepleri karşılayamaz konuma geldiğine işaret eden Uslu, "İlçemizde yatak sayısını arttırmamız lazım. Mevcut otel sayıları dışarıdan gelen talepleri karşılayamaz oldu. Sapanca'ya 3-4 tane daha 4-5 yıldızlı otel yapılması kaçınılmaz oldu" dedi.

 

ESNAFA MESAJ

Sapanca esnafının da gelişmeyle birlikte üzerine düşen görevi yerine getirmesini isteyen Uslu, "İlçemize gelen konuklarımız Sapanca'da farklılık arıyor. Modern ve stresli iş hayatından bunalıp kafasını dinlemek için gelenler karşılarında doğallık ve ilgi arıyor. Esnafımız konuklarımızın taleplerini yerine getirmeleri halinde altın ayakkabı giyebilecek ekonomik rahatlığa ulaşır" ifadesini kullandı. Uslu, Sapanca'nın kalkınıp hızla ileriye gidebilmesi için projeler üretmeye devam ettiklerini kaydetti.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Sapanca göl kenarı gezi bandını Kırkpınar'a kadar uzatacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Uslu, "Biz ilçeye bir şeyler kazandırmaya kalkışırken birileri de sırf muhalefet olsun diye önümüze set çekmeye çalışıyor. Bizim amacımız ilçemizin vizyonunu yükseklere taşımak" diye konuştu. Kestanelik'te devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen İbrahim Uslu, "Oradaki insanlarımıza insanca yaşama imkanı hazırlıyoruz. Orayı karıştırarak kimse siyasi rant peşinde koşmasın" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim