Şehrin caddelerinde gezerek vatandaşları dinleyen muhabir arkadaşımız Mesut Çayır, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile görüşseniz şehrin sorunlarıyla ilgili kendisine neler anlatırdınız’ sorusuna cevap aradı.Kent merkezinde bulunan ve çoğunluğu esnaflardan oluşan vatandaşlar, isteklerini bir bir sıraladı.

ÇÖP KONUSU
Vatandaşlar, şehirde yaşanan otopark sorununa dikkat çekmesinin yanı sıra, şehrin ana caddelerine gösterilen ilginin aksine arka sokaklarda hiç çalışmalar yapılmadığını söyledi. Şehir merkezin çöp sorunu anlatan esnaf ise, “Serdivan da olduğu gibi yer altı çöp toplama alanları oluşturulsun” dedi.

BETON YIĞINI
Şemsiyeli Bahçe hakkında görüşlerini de bildiren vatandaşlar, “O bölge çok oldu. Ancak neden beton yığınına dönüştürüldü, bir türlü anlayamadık. Orada yeniden bir düzenleme yapılması bizce çok hoş olur” ifadelerini kullandı. Bazı vatandaşlar ise belediyenin pansuman çözümlerden başka bir şey üretmediğini öne sürdü.

Fevzi Dinler (Şemsiye dükkanı) :
Başkandan özellikle şehir merkezi ile biraz daha fazla ilgilenmesini isterdim. Ben yaptıklarından memnunum. Deprem yaşamış bir şehre göre bundan iyisi can sağlığı. İsteğim şunlar olurdu mesela çöp atacak yer bulamıyoruz bu yüzden gelişi güzel kaldırımlara çöp bırakıyoruz.Bulvarda adım başı çöp kovaları var.Bunlar cadde ve sokaklara da yapılmalı. Caddeler eskisi kadar iyi yıkanmıyor. Cadde temizlenirken daha detaylı temizlik yapılmalı.

Murat Ünal (Kırtasiyeci) :
Başkandan otopark sorununa çözüm bulmasını isterdim. Şehir merkezinde dükkanımıza mal bile zor indiriyoruz. Yol kenarlarında bulunan otoparklardan alınan ücretlerde çok pahalı.Resmen para tuzağı olmuş. Belediyenin peyzaj işlerini beğeniyorum. Gayet güzel fakat bu Şemsiyeli Bahçede yapılan düzenleme çok hoşuma gitmedi.Beton yığını haline geldi.Eski görüntüsü daha yeşil ve güzeldi buranın tekrar elden geçirilmesi gerekir.

Abdul Kadir Uçak (Parfümcü) :
Yolların, kaldırımların daha ferah daha düzgün yapılmasını isterdim. Hasırcılardan işe gidip geliyorum ve yollar çok bozuk çok dar 4 seneyi geçti bu yollarda gerekli çalışmalar yapılmadı. Serdivan Belediyesinin uyguladığı yer atında çöp toplaması güzel. Bunun bir benzerinin şehir merkezinde de yapılması gerekir. Gar meydanı ve Orhan Camii Projelerini beğeniyorum ve şehir merkezinde çocuklar içinde oyun alanları yapılmasını isterdim.

Murat Kuzdag (Tuhafiyeci) :
Çevre düzenlemeleri gayet güzel fakat kanalizasyon hatlarının elden geçirilip yapılması gerekir. Adapazarı için büyük sorunlardan birisi bu bence. Ana caddelerde güzelleştirme yapılıyor fakat merkezdeki çoğu ara sokak çok bakımsız. Ara sokaklarda da ana caddelerdeki gibi projeler uygulanmalı. Şemsiyeli bahçe güzel oldu fakat yetersiz ve adına uygun olmayacak kadar betonlaşma mevcut yeni bir düzenleme yapılsın isterdim.

Kenan Çatalbaş (Emekli) :
İlk şunu diyebilirim ki rahmetli Erbakan'ın zamanında dediği gibi belediye şu anda pansuman çözümler üretiyor. Ben mesela Başbakanın yaptığı gibi Zeki Toçoğlu’ndan uçuk diyebileceğimiz vizyonu geniş projeler açıklamasını beklerdim. Aracımla Yeni Cami Bulvarı'ndan tünelden girip Karaağaç Bulvarından çıkmak isterdim. Bulvarın altına dolmuşlar için durak ve Avm tarzı sosyal alanlar yapılabilir.
 

Editör: TE Bilişim