Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "tasarlayarak yakın akrabayı öldürme” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Süleyman Yayla, cezaevinden geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Davada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Ülkü Yılmaz da hazır bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme, Süleyman Yayla’ya atılı suçun niteliği, sanığın ikrarı ile hakkında kuvvetli suç şüphelisinin varlığını gösteren olguların bulunması, isnat olunan suça kanunda öngörülen cezanın üst sınırı ile kaçma şüphesinin bulunması, atılı suçun CMK’nın 100-3a2 sınırında kayıtlı katalog suçlardan olması nazara alınarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

KARAR ÇIKACAK
Dava sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Avukat Gökçesu Özgül, emniyet güçleri, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

MÜEBBET İSTİYORUZ
Emine Yayla’nın annesi Ülkü Yılmaz ise, "Çocuğum için her yolu denediler. Ben Türk adaletine güveniyorum. Hakimin doğru bir karar vereceğine inanıyorum. Ağırlaştırılmış müebbet verilmesini talep ediyoruz. Böyle bir karar verilirse, biz bir nebze de olsa rahatlayacağız. Acımız biraz olsun hafifleyecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim