Sesin sahibi Recep Uncuoğlu. Siyasal konumuyla benim tercihim, birbirinden çok uzak da olsa Sakaryaspor ortak paydamız.
  O nedenle ayni sportif çizgide buluşuyoruz ve bu buluşmaya katılacakların ise o sesi daha da yükselteceğine inanıyoruz...
  Yazı İşleri Müdürümüz Hamdi Yuluğ'un AKP Sakarya İl Başkanı olan Uncuoğlu ile görüşmesinin ayrıntılarını öteki sütunlarımızda okudunuz.
   Uncuoğlu, daha önce söylediklerimize katıldığını ifade etti. Sakaryapor'un üzerine gölge düşüren ve yıpranmasına neden olanların eşkıyalık yapmalarının bağışlanamayacağını vurguladı.
   Kavganın, küfrün, kentin değerlerine yapılan maddi ve manevi saldırıların, dedikoduların ve yalanlardan ibaret fırıldak çevirmelerin bitmesi gerektiğine değindi...
   Bu konuda sağduyu sahibi her Sakaryalı'nın hislerine ve düşüncelerine tercüman olan Uncuoğlu, Hamdi Yuluğ arkadaşımızla görüşmesinin bir bölümünde de kulübümüzün bugünkü duruma gelmesine neden olan sportif yanlışlardan bahsetti...
   Şurası bir gerçek ki Sakaryapor'un altyapısını oluşturmak ve onu güçlendirmek düşüncesi, gelmiş geçmiş yönetimlerin birinin dahi aklına gelmiş değil. 
   O yüzden altyapıda futbolcu yetiştirip üstyapıya taşıyamadık...
   Kala kala başka kulüplerin altyapılarından yetişmiş ve yetiştikleri kulüplerin renklerine bağlı kalmış futbolculara kaldık.
   Aralarında, Yeşil- Siyah renklere gönül verenler olduğu kadar, Sakaryaspor'da başarılı olma gayreti göstermeyen ve bir sezon sonra yapacağı transferin hayaliyle top koşturanlar da oldu.
   Çok futbolcu değiştirdik...
   Çok teknik adam değiştirdik...
   Çok sık taktik değiştirdik...
   Sonuçta bize özgü bir Sakaryaspor yaratamadık...
   Oysa Sakaraspor'un başarıdan başarıya koştuğu dönemlerde bu kadar dalgalanma yoktu ve kulübün, her kulübe futbolcu üreten akademik bir yapısı ve değeri vardı...
   İstikrarı unuttuk...
   O yüzden ne yönetimde, ne teknikte, ne de ilişkilerde, değer ifade edecek noktalara ulaşabildik. 
   Koca kulüp, kafasızlık ve gönülsüzlük yüzünden bugünkü haline mahkûm edildi.
   Şu saatten sonra yapılacak tek şey, Recep Uncuoğlu'nun da dediği gibi, hızlı biçimde bir konsorsiyum oluşturmak ve bu yolla, ekonomik sıkıntıyı aşmak. Bir yandan da bu demarşa koşut olarak, altyapı çalışmalarını başlatmak ve futbolcu yetiştirmek.
   Kaynak oluştururken her Sakaryalı'nın, karınca kararınca katılımda bulunacağı umudunu taşıyorum. Uncuoğlu ile yükselen kurtarıcı sesin, herkesin katılımıyla daha gür hale geleceğine inanıyorum.
   Bu yönde adımlar atılırken, sen- ben kavgasından uzaklaşmak zorundayız; Sakaryaspor sevgisini, hırgür çıkararak ifade etmek ve kaba kuvvete başvurmak gibi, bize yakışmayan kalkışmalardan da uzak durmalıyız.
   Kulübümüzü düze çıkaracak asıl hareket şimdi başlıyor. Herkesi bu sese ve getirdiği harekete katılmaya davet ediyorum. Kuvvetimiz, birlikteliğimizden doğacaktır!
 

Editör: TE Bilişim