Erenler’in içmesuyu altyapısını baştan sona yenileyecek projede çalışmaların başladığını belirten SASKİ Genel Müdür Rüstem Keleş, “Erenler’de yaklaşık 300 kilometre içmesuyu hattı inşa ederek vatandaşlarımıza sunduğumuz içmesuyunun kalitesini güvence altına alıyoruz. Bu projeyle Erenler’e akıllı şebeke sistemi de kuruyoruz. Bu hattın toplamda 10 kilometrelik kısmı tamamlandı” dedi.

 

Rüstem Keleş, “Şehrimizin 16 ilçesinde altyapı anlamında birçok projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın musluklarına sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Erenler ilçemizin içmesuyu altyapısını yenileyeceğimiz projenin törenle ilk montajını gerçekleştirmiştik. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Şuanda hattın 10 kilometrelik kısmını tamamladık” diye konuştu.

 

10 Kilometre Tamam

Çalışmalar kapsamında Erenler’in tüm içmesuyu altyapısını yenileyeceklerini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Erenler için hazırladığımız 25 milyon liralık yatırımla ilçemizin tüm mahallelerinin içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Yaklaşık 300 kilometre içmesuyu hattı inşa ederek vatandaşlarımıza sunduğumuz içmesuyunun kalitesini güvence altına alıyoruz. Ekiplerimiz şuanda üç bölgede çalışmalarına başladı. Projenin nihayete ermesiyle bölgede eskiyen hat kaynaklı yaşanan su kesintileri tarihe karışacak” ifadelerini kullandı.

 

Akıllı Şebeke

Rüstem Keleş, “Proje ile özellikle 1999 depreminde zarar gören ve ilçenin ihtiyacını karşılamayan içmesuyu hatları yenileniyor. Bölgede örnek bir projeyi hayata geçirdik. İnşa ettiğimiz içmesuyu hattının farklı noktalarına 29 adet basınç odası yerleştirerek Erenler ilçemize akıllı şebeke sistemi kuruyoruz. Bu sistem ile kaçaklar ve arızalar anında tespit edilerek hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek. Projemiz ile kayıp kaçak oranı dünya standartlarına inecek. Vatandaşlarımızın musluklarına daha sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu ulaşacak. Ayrıca çalışma kapsamında ihtiyaç duyulan mahallelere de yağmursuyu ve kanalizasyon hattı da döşenecek. Yatırımımız şehrimize ve Erenlerimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim