10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliği Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Etkinliğe Vali Mustafa Büyük, Eşi Emine Hayriye Büyük Hanımefendi, Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, Eşi Aysun Ünal, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

         Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kerem Toprak; ‘‘10- 16 Mayıs günleri, tüm Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerde “Engelliler Haftası” olarak değerlendirilir. Hafta boyunca 156 ülkede engellilerin sorunları, eğitimleri, alınacak önlemler ve engellilere iş imkânlarının sağlanması gibi konuların üstünde durulur. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımızın 2012 yılında başlattığı ÖMSS ile engelli vatandaşlarımızın engel durumuna uygun işlerde istihdamı noktasında önemli mesafe alınmış 10 binin üzerinde engelli vatandaşımızın iş ve sosyal hayata aktif katılımı ve istihdamı sağlanmıştır. Engelliler için 01.07.2005 yılında ulaşılabilirliğin kolaylaştırılması 5378 sayılı engelliler kanunu ile düzenlenmiştir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, ulaşım hizmetlerinin engellilerin ulaşılabilirliğine uygun hale gelmesi için Sakarya’mızda ve ülke genelinde çalışmalar devam etmektedir. Arifiye Yetişkin Erkek Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi 100 kapasiteli olup hali hazırda 101 engelli kardeşimiz misafir edilmektedir. Barınma, beslenme, sağlık, sosyal ve sportif aktivitelerin titizlikle yapıldığı takip edildiği merkezimizde burada kalan engellilerimize rahat, sağlıklı, huzurlu bir yaşam ortamı sunma gayreti içerisindeyiz’’ diye konuştu.

         İl Müdürü Kerem Toprak’ın konuşmasının ardından Arifiye Zihinsel Engellileri Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan kutlama etkinliği gösterileri törene katılan protokol tarafından büyük bir beğeniyle izledi.

         Gösterilerin ardından Vali Büyük ve Eşi Emine Hayriye Büyük Hanımefendi etkinlikte gösteri yapan engellilere hediye takdim ettiler.

         Daha sonra özürlüler tarafından yapılan çalışma ve eselerin sergilendiği salonu gezen Vali Mustafa Büyük burada Arifiye'de müsabakalarda dereceye giren sporcularla da hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

         Kültür Merkezinin VIP odasında bir süre dinlenen Vali Mustafa Büyük, Başkan İsmail Karakullukçu ile yaptığı söyleşide;" 2010 yılında göreve başladığım Sakarya'da, ilçeler bazında baktığımızda bir çok ilçe halen aynı halde dururken, Arifiye sizin yaptığınız çalışmalarla o günden yana ciddi anlamda gelişme gösterdi. Kültür merkeziniz ve meydan çok güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca hafta sonları dinlenmek için Arifiye'yi geçip Sapanca'ya gidiyordum. Gölbaşı Park  tesislerinizde çok güzel olmuş. Bir sabah orada da birlikte kahvaltı yapalım" diyerek Başkan Karakullukçu'dan söz aldı.

         Başkan İsmail Karakullukçu'da "Sayın Valim bizleri bu programımızda yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Arifiye jeopolitik konumu ve demiryolu ulaşımındaki tarihi misyonu ile bir çok ilçeye göre avantajlı durumda. Göreve geldiğim 2009 yılından bu yana insan odaklı belediyecilik anlayışımızla insanımıza hizmet edecek, ilçemize estetik ve güzellik katacak, sosyal ve kültürel hayatı canlandıracak bir çok güzel projeyi hayata geçirdik. Ayrıca, Şehirler arası otogar, Hızlı Tren Projesi, Ada-ray hafif raylı sistem gibi projeler de ilçemize değer kattı. Bizim başarımızın altında ortak akıl, istişare ve diğer kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalışmamız yatıyor. Elimizdeki olanakları en verimli şekilde kullanarak maksimum iş üretme gayretimiz yatıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde Arifiye'de daha da güzel projelerin hayata geçtiğini göreceksiniz. Yeri gelmişken bizlere tüm çalışma ve projelerimizde yalnız bırakmayan başta siz olmak üzere, Sayın milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na, Sayın Kaykamımız Mehmet Ünal'a diğer kurum ve kuruluşların yöneticilerine çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

         Vali Mustafa Büyük çıkışta özürlülerle hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Editör: TE Bilişim