Şehit Ali Borinli İlköğretim ve İş Okulu Koordinatörü Cemil Cebecioğlu, Türker Özen, SAÜ Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Bölümü Öğretim Görevlisi, Fidan Yeliz Özbey, SAÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri Özcan Duran ve Hasan Şimşek Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret ederek, özel eğitimli çocukların istihdam edilmeleri konusunda destek istediler.

BİZE DESTEK OLUN

Koordinatör Öğretmen Cemil Cebecioğlu, ‘Engelli çocuklarımız için iş okulu oluşturduk. Ağaç işleri, el sanatları, galoş üretimi, resim dallarında eğitimler veriyoruz. Bu çocuklar çalıştıkları kurumların adeta robotu oluyorlar. Ancak istihdam konusunda yeterli tanıtım yapılamadığından, çocuklar tekrar kendi dünyalarına dönüyorlar. Bu çocuklar komut ile işe başlar, komut ile işi bitirir. Benim sizlerden isteğim, bu çocuklara iş ahlakının ve ayakta durmalarının öğretilmesinde bize destek olmanız, onları üretimin içine çekebilmeniz’ dedi.

AYNI DEĞERDEDİR

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, toplumun her kesiminin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek bu konuda da ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Başkan İnci, ‘Herkesin yapabildiği bir iş mutlaka vardır. Önemli olan kimin ne iş yapabileceğini iyi belirlemek ona göre eğitim almasını sağlamaktır. Hendek, bugün anonsla işçi arayan duruma gelmiştir. Bu özel çocuklarımızın da ilçemizde bulunan fabrikalarda istihdam edilmeleri için fabrika yöneticileri ile bizzat görüşüp destek isteyeceğiz. Bizim için her insan aynı değerde ve özelliktedir’ diyerek, destek vereceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim