AİLE İNANCININ KORUNMASI

AGD Karasu İlçe Temsilcisi Murat Ali Aksoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Son yıllarda ülkemizi etkisi altına alan ahlaki ve manevi tahribattan aile ve gençlik kavramı da nasibini almıştır. Aile kavramı bozulmakta, gençler kimliğinden, inancından ve tarihinden habersiz yetişmektedirler. Bu konferansı düzenlemekteki amacımızda aile ve gençlik mefhumunun korunması gerektiğini insanımıza anlatmaktır “dedi.

AİLEYE YENİ SAYFA

Düzenlenen konferansta İlahiyatçı yazar Nurettin Yıldız Hoca Efendi Aile ve Gençlik hakkında bilgi verdi. Yıldız, kendi gönül dünyasında önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Karasu’nun ve Karasuluların benim açımdan büyük değeri bulunuyor. Yaklaşık 15 yıldır aile ve gençlik konularında ülkenin birçok bölgesinde eğitimler veriyorum. 4 binden fazla konferans verdim. Söyleyeceklerimi akıl defterine yazın, bir gün mutlaka bunlar size lazım olur. Nasıl bir anne-baba olmalıyız, nasıl bir genç olmalıyız, bunu konuşacağız. Ailemize yeni bir sayfa açmak için çabalamalıyız" diye konuştu.

ZENGİNLİK AİLEDE HUZURDUR

Yıldız, "Akşam evlerinizde ağız tadıyla bir uyku uyuyabiliyorsanız ve buna şükrediyorsanız, bundan daha büyük zenginlik yoktur. Bunun tersiyse, dünyanın en büyük fakirliğidir. Dünyanın en büyük zenginliği ailedeki huzurdur. Rabim sizleri eşinizle evladınızla imtihan etmesin, bunlar hayatın en zor imtihanlarıdır. Çocuklarınıza neyi kazandırmak istiyor, anlatmak istiyor ve kavratmak istiyorsanız, önce siz yaptıklarınızla örnek olun ve onu yapın, ondan sonra çocuklarınızdan isteyin. Çocuklar anlattıklarına değil yaşantınıza bakar. Çocuklar size bakar, hayatını dizayn eder. Bunun adına Peygamber metodu denir" dedi. 

Editör: TE Bilişim