Kamuoyunun merak ettiği Çark Kışlanın taşınmasının şuan itibariyle gündemlerinde olmadıklarını söyleyen Vali Coş, “Şayet resmi bir girişim olursa kışlamızla ilgili karar verilecek. Hasarlı tespiti yapılan ‘İl Emniyet Müdürlüğü binamız kışlanın yerine alınabilir mi?’ sorusunu soruyoruz” dedi

RESMİ BİR ŞEY YOK

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında şehir merkezlerinde kalan kışlalarının taşınma süreci ile ilgili Vali Hüseyin Avni Coş, ilk kez konuştu. Coş, şehir içinde kalan Çark Kışla ve Mithatpaşa Kışlalarının taşınma süreciyle ilgili henüz kendilerine bir bilgi verilmediğini söyleyerek, “Bu iş İstanbul ve Ankara ağırlıklı olarak gidiyor. Bize şehrimizde bulunan kışlalarımızla ilgili bilgi verilmedi. Şuan bu konu dolayısıyla bizim gündemimiz de değil” ifadelerine yer verdi.

YENİ KIŞLA MALİYETİ

Çark Kışlanın 50 dönüme yakın bir alan olduğuna dikkat çeken Coş, “Bugün yeni bir kışla inşa etmek devlete büyük maliyet yaratacaktır. O zaman bu alan başka türlü değerlendirilmelidir. Orası yeşil alan dışında tutulur, ticarete açılırsa bir kışlaya 5 kışla yapılır. Bu işin bizim için mali bilançosu da çok önemli.  Resmi planda önümüzde böyle bir konu yok. Olursa bakacağız. Bir değerlendirme yapar, devletimiz ve milletimiz için en iyisini uygularız” diye konuştu.

KAMUOYUNA TEKLİF

Erenler’de bulunan ve hasarlı tespiti konulan İl Emniyet Müdürlüğü binasına dikkat çeken Vali Coş, Sakarya kamuoyuna teklif niteliğinde bir görüşü tartışmaya açtı. Coş, “Kışla için taşınma kararı çıkarsa, bu alan için en iyi kararı elbette vereceğiz. Ancak Emniyet Müdürlüğümüz için bir bina gerekiyor. Çark Kışla’nın yerine İl Emniyet Müdürlüğü binası olabilir mi? Emniyet Müdürlüğü oraya alınabilir mi sorusunu da soruyoruz. Acaba olabilir mi?” şeklinde konuştu.

Haber: Metin IŞIKER 

Editör: TE Bilişim