Çorum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin hazırladığı, Adapazarı Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin de ortak olduğu “Bilgisayarlı Makine (Cnc) Tezgâh Operatörlüğü ve Kaynakçı Eğitimi” adlı AB projesi için katılımcı öğrencilere ve velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Okul Müdürü Sadık Taşlı projenin içeriğinden bahsederek; “Öğrencilerimizin Avrupa’da yapacağı eğitim ve staj çalışmasıyla alanlarında mesleki bilgi görgü ve eksiklikleri giderilecektir. Bu projeyle, öğrencilerimizin bölgemizdeki sanayi kuruluşlarında istihdam edilmeleri, sektörün ara eleman ihtiyacının karşılanması, mesleki teknik eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılması, üretim ekonomisinin canlandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca farklı kültürlerin tanınması, Avrupa dillerinin öğrenilmesi, atölye ve laboratuar ortamlarında eğitimin gözlemlenmesi ve ülkemize adaptasyonunun sağlanması, iş ortaklıklarının geliştirilmesi, projemizin diğer amaçları arasındadır.” dedi.

Uygulanan projeyle farklı kültürlerle yaşama ve çalışma becerilerinin gelişeceğini belirten okul müdürü Taşlı, “AB iş gücü piyasasına entegrasyonun sağlanmasıyla, öğrenciler mesleki yabancı dil bilen, yeniliklere açık, bireyler haline geleceklerdir. Bununla birlikte katılımcılar kendi alanlarında, AB ülkelerinde geçerli sertifikaya sahip olacaklardır. Okullarımızdaki diğer öğrencilere bu kazanımların aktarılması ile yaygınlaştırma ve toplumda mesleki teknik eğitimde farkındalık oluşturulacaktır.” şeklinde konuştu. Toplantıda ayrıca, yurtdışında eğitim ve staj çalışmasında uyulacak kurallar, iş güvenliği ve sağlığı, sigorta işlemleri, pasaport ve konaklama konuları hakkında bilgiler verildi.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde, 7 öğrencimizin katılacağı eğitim ve staj çalışması, 2014 yılı ocak ve şubat aylarında 4 hafta olarak gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim