Kılıçdaroğlu Adil Öksüz ilişkin, "Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Elimizde bir takım bilgiler var ama şimdi açıklayamıyorum. Söyleyebilmem için elimde belge olması lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Program sunucusu Ahmet Hakan'ın, "yayını CHP'nin konferans salonundan yaptıklarını" söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Yargı mensupları burada yıllık toplantılarını yapmak isteseler bile biz onlara vermeyiz, burada olmaz." diye espri yaptı.

"Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşmeniz olacak mı?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, 11 binden fazla öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili Kurban Bayramı öncesinde bir randevu talebinde bulunduğunu, Yıldırım'ın programına göre bir görüşmenin olacağını ifade etti.

"Artvin'de konvoyuna yapılan saldırının" sorulduğu Kılıçdaroğlu, "Olayı PKK üstlendi ama 'Hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi.' dediler ama o konvoy bana aitti. O zaman hedef kimdi? Yaşanmaması gereken olaylar. O bölgeye PKK unsurları nasıl gelebiliyorlar, burada sorulması gereken soru." karşılığını verdi.

PKK'nın, kendisini doğrudan hedef aldığını belirten Kılıçdaroğlu, amaçlarının Türkiye'yi karıştırmak, iç savaş çıkarmak, kaos ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra PKK'nın terör olaylarını artırarak, Türkiye'nin gündemini teröre kilitleyerek AK Parti'ye destek verdiğini savunan Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde bir koalisyon sürecinin yaşandığını, olmadık bir yerde terörün arttığını kaydetti.

"Artvin'de konvoy hareket haline geçtiğinde herhangi bir devlet yetkilisi sizi uyardı mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, herhangi bir uyarının gelmediğini, olağan önlemlerin alındığını ifade etti.

Bulunduğu minibüsün zırhlı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, vadide silah seslerinin yankılandığını, zırhlı araca binerek bölgeden ayrıldıklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, söz konusu saldırıda şehit olan askerin annesiyle daha sonra telefonda görüştüklerini, kendisine "Oğlunun kullandığı aracın zırhlı olup olmadığını" sorduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu, şehidin annesine neden bunu merak ettiğini sorduğunda, "Oğlunun zırhlı araç eğitimi aldığını, ondan merak ettiğini" söylediğini kaydetti.

"Saldırı anında cep telefonuyla görüntü mü çektiniz?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, çektiğini, bu görüntülerin özel arşivinde durduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim