Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Mali İşler Şube Müdürü Mehmet Karaca tarafından TMO Müdürlüğünden konuyla ilgili afiş talep edilmesi üzerine TMO Ajans Müdürü Cevdet Çeper tarafından Bölge Müdürlüğü yemekhanesine asılmak üzere afiş ve broşürleri Şube Müdürü Mehmet Karaca’ya teslim etti.

AFİŞLER ASILDI

Afişler Bölge Müdürlüğünün girişine ve yemekhanesine asılarak kampanyaya destek verildi. TMO Ajans Müdürü Cevdet Çeper ziyarette yaptığı açıklamada; “İsraf edilen aslında, çiftçinin alın teri, el emeği, milli servetimiz ve dünyanın birçok bölgesinde açlıktan ölen insanların hakları” dedi. Çeper, Ekmek israfı ile milli servetimizin önemli bir kısmının heba olduğunu da sözlerine ekledi.

101 MİLYON ADET ÜRETİLİYOR

TMO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir araştırmaya göre; Günde 101 milyon adet ekmek üretiliyor, bunun 95 milyon adedi tüketiliyor dolayısıyla 6 milyon adet ekmek ise çöpe atılarak israf ediliyor. İsraf edilen günlük ekmek 6 milyon adet olmak üzere, yılda 2,1 milyar adet ekmeğin maliyeti ise 1,546 milyar TL olarak hesaplanıyor.

80 ADET HASTANE YAPILIR

Yapılan ekmek israfı ile 80 adet hastane, 500 adet yurt, 500 adet okul yada 500 km duble yol yapılabiliyor.Bölge Müdür Yardımcısı Musa Çelebi de ekmek israfı ile ilgili Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın başlattığı kampanyadan sonra toplumda ciddi bir hassasiyet oluştuğunu, her şeyin alternatifinin bulunabileceğini ama ekmek ve suyun alternatifinin bulunmadığını belirterek, “Dünyanın dört bir yanında açlıktan ölen insanlar varken ekmeğin çöpe atılmasının hesabını Allah’a veremeyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim