20 Eylül Salı günü Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapılan toplantıda eğitimin en önemli aktörleri olan öğretmenlere yönelik 30 saatlik bir sertifika programı düzenlenmesine karar verildi.

Sertifika programının içeriğinde yer alan konular arasında; kalabalık sınıflarda eğitim, aktif öğrenme yöntemleri, aktif öğretime yönelik materyal geliştirme, ölçme ve değerlendirme, öğrenen özerkliğini geliştirme gibi konuların yer alabileceği belirtildi.

Aynı zamanda öğretmenlerin farkındalıklarını artırmak, yeniliklerin takipçisi olmalarını sağlamak ve öğrencilerimize kritik düşünce becerisi ve problem çözme becerilerini de kazandırabilecekleri içerikler hazırlamalarını sağlamak bu sertifika programıyla hedeflenen amaçlar arasında yer alırken, sertifika programının bir kısmının uzaktan eğitim yoluyla tamamlanabileceği gibi bir kısmının da workshop şeklinde uygulanabileceği dile getirildi.

Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen’in katılımıyla yapılan toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, İl Milli Eğitim Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Barış Horzum, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Ayas ve Ar-Ge Birimi Proje Uzmanı Şafak Çam katıldılar.

Editör: TE Bilişim