Büyükşehir Belediyesi ise yeni sanayi sitesi kurmak için çalışma başlattı

Dörtyol Sanayi Sitesi’nde 3 yıl önce uygulanmak istenen ancak, şartları ağır bularak kentsel dönüşüm projesini kabul etmeyen bölge esnafı, projenin rafa kalkmasından sonra tamamen dışlandıklarını düşünüyor. Sanayide ekonomik olarak yaşanan durgunluk esnafların bir bir kepenk kapatmasına neden olurken, esnaf kendi koşullarına uyacak yeni bir proje hazırlanmasını ya da alternatif çözümlerle sitenin canlandırılmasını beklerken,  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul’dan açıklama geldi.

YENİ SANAYİ SİTESİ
Sanayilerin dönüşümüyle ilgili çok fazla söz sahibi olmadıklarını söyleyen SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Yeni bir sanayi sitesi kurulması ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz ile bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma detaylarıyla iki ay sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Esnafımızın daha iyi şartlarda rekabet edebilmeleri için bu sanayi sitesini Sakarya’ya kazandıracağız. Bu çalışma yılsonuna kadar epeyce bir yol alır ve önümüzde ki yılda tamamen bitmiş olur” dedi.

DÖNÜŞÜMDEN YANAYIZ
Bölgede en çok üyesi bulunan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin Yönetim Kurulu SESOB Başkanı Hasan Alişan ise, “Dönüşüm olmadı ama hayat devam ediyor. Esnafımız kendini yenilerlerse çalışma ortamları da yenilenir. Dönüşümün gerçekleşmemesinin nedenlerini kamuoyu ile defalarca paylaştık. Biz esnafımızın gelişmesi, kalkınmasından yanayız. Biz sanayilerde kesinlikle kentsel dönüşümden yanayız. Bu da Devlet eliyle olacak. Devlet eliyle olacak her türlü dönüşüme varız katkı sağlamaya hazırız. Orda ki sorun yalnızca sanayilerin değil Sakarya’nın sorunudur”dedi. Levent Eriş
 

Editör: TE Bilişim