TÜVASAŞ YOK SAYILIYOR

CHP İl Başkanı Yüksel Büyükakten;   TCCD, 106 tren alımı için ihale açmasını sert bir dille eleştirerek, “İhaleyi alacak firmaya yeni fabrika kurma şartı getiriyor. Ve yılların TÜVASAŞ'ını yok sayıyor. Sendikayı, çalışanlarını ve Sakaryalıları TÜVASAŞ'a sahip çıkmaya çağırıyoruz.”dedi.

GÖLÜ ÇAMUR DERYASI


Parasını cebinden verip binlerce kişiye iftar yaptıran belediye başkanlarına teşekkür eden Büyükakten, “Kul hakkı yiyerek iftar yaptıranların bunu örnek almalarını diliyoruz. Çark deresini susuz bırakırsanız, "Sapanca gölü ölür" bunu biz değil bilim adamları, profesörler söylüyor. On yıl sonra Sapanca Gölü çamur deryası olarak görünürse bunun sorumlusu SASKİ'dir. Geri dönüşü olamayan noktaya gelinmemesi için CHP uyarıyor!" diye konuştu.
 

RAYLI SİSTEM

"Sakaryalıların %70'ine hizmet edecek toplu taşımacılıkta raylı sistem, altın zincir projemizle gerçekleştirilecektir" diyen Büyükakten, "Şehir merkezine dolmuş girmeyecek, ancak dolmuşçu esnafımızın zarar görmeden raylı sistemin duraklarında ring seferler yaparak ulaşımı kolaylaştıracaktır. 54 Sakarya'ya 54 km'lik altın kolye CHP'li belediye başkanlarınca takılacak. Sakaryalı cennet Sakarya'nın cehenneme çevrilmesine bu kez izin vermeyecektir" ifadesini kullandı.

İMAM HATİP OKULLARI


Açıklamasına Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 60 dönümlük alanı SAÜ Tıp Fakültesi'ne tahsis eden Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek devam eden Büyükakten, “CHP, din adamlarının yetiştirilmesine karşı değildir. Ancak, küçük oy hesaplarıyla mevcut İmam Hatip Liseleri'nin yanına yeni İmam Hatip yapmak yerine SAÜ Tıp Fakültesi'nin bölgenin en güçlü Onkoloji ve Kalp Damar Cerrahisi bölümlerini içeren Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması için tüm imkânlarını seferber edecek ve Korucuk'ta 2000 dönümlük alanı sağlık kampüsü olarak düzenleyecektir" diyerek düşüncelerini anlattı.

Editör: TE Bilişim