BİR BUÇUK SAAT

Doğa Koleji Anadolu Liselerine özgü t-MBA eğitim modelin çerçevesinde mesleklerinde tanınmış kişileri farklı zamanlarda kampüslerinde ağırlayan öğrenciler Sakarya Sanat Merkezinin Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni olan Ragıp savaş ile gerçekleştirdikleri söyleşide sanatçı olmanın kolay ve zor yanlarını birinci ağızdan dinleme fırsatı elde etti. Öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan sanatçı yaklaşık bir buçuk saat öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

DESTEKLENMELİ

Öğrencilerden gelen bir soru üzerine cevap veren sanatçı, ‘Türkiye’de çocuklar aileleri tarafından meslek seçimleri konusunda yanlış yönlendirilebiliyorlar. Sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenen bir çocuk o alanda desteklenmeli ve eğitilmeli ancak ülkemizde ne yazık ki sanata bakış açısı farklı bir konumda olduğu için çocuklar kendi tercihlerinden çok ailelerinin tercihlerine yönelmek durumunda kalıyor benim sizlere tavsiyem kesinlikle çocuklar istekli oldukları mesleği yapmalıdır’

HEYECANLANIRIM

Aynı zamanda kendiside Doğa Koleji velisi olan ünlü sanatçı bu okulu seçmesindeki en büyük etkenin Doğa Koleji öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sanatsal alanda da öğrencilerin desteklenmesi ve eğitilmesi olduğunu belirtti. Sanat yaşamına tiyatroyla başlayan sanatçı uzun yıllar tiyatro sahnesinin tozunu yuttuktan sonra sinema filmlerinde ve dizilerde de oyunculuk deneyimini sürdürdüğünü ancak uzun yıllardır sahne yaşamının devam etmesine rağmen her oyununda heyecanlandığını, belli bir tecrübe edindikten sonra daha rahat olunduğunu ancak o heyecanın hiç kaybolmadığını söyledi.

Editör: TE Bilişim