Dizer yaptığı yazılı açıklamada, “Yağma Hasan’ın Böreği” hikayesini anlatarak, söz konusu hikayenin günümüzde de yaşanmakta olduğunu iddia etti. Hak ve Eşitlik Partisi’nin parti programında yer alan ‘Siyasi partilere hazine yardımı kaldırılacaktır’ vaadini hatırlatan  Dizer, şunları kaydetti:
“Başta iktidar partisi olmak üzere mecliste bulunan partilerin bu seçimde hazineden, yani milletin kasasından alacağı yardım miktarı 315,7 milyon TL’dir. Eski parayla ise 315 Trilyon. Bu paranın 177 milyon lirasını ampul logolu parti kasasına çoktan koydu bile. Tüm bu imkanlara rağmen başta Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu olmak üzere, tüm AKP’li belediye başkanları, daha doğrusu belediye başkan adayları, halkımıza ait belediyelerin imkanlarını kullanarak seçim çalışması yürütmektedirler. Yani milletin parası ile millete propaganda yapmaktadırlar.
Seçim dönemine denk getirilen sözde açılışlar, köy, mahalle, esnaf ziyaretleri, kendilerine ait seçim bürolarının açılışları başta olmak üzere her şeyi belediye’nin parasından harcayıp tekrar o yağlı koltuklara oturma hayali kuran bu belediye başkanları açıkça suç işlemektedir. Seçim çalışmalarında makam araçlarını kullanan, kullandıkları makam araçlarının resmi plakalarını söküp sivil plaka takarak tepkilerden kaçan, belediyelere gelir getirmesi gereken billboardlara kendi poster afişlerini astıran, belediye kasalarından gazetelere, tvlere, internet sitelerine reklam dağıtan, şehrin çeşitli yerlerinde ki binalara devasa posterlerini astırıp güya yaptıkları projeleri halka anlatıyoruz diyerek aslında seçim propagandası yapan bu belediye başkanı adaylarına ne bir siyasetçi, ne bir gazeteci nede bir sivil toplum kuruluşu tepki göstermemektedir.”

Editör: TE Bilişim