Sapanca’da yapılan Yurtdışı Hizmetleri Konferansı’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, eylem planlaması ve durum analiziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

PROTOKOL’DE KATILDI

Sapanca Gürol Otel’de düzenlenen konferansa Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Zeki Toçoğlu ve yabancı ülke ataşeleri katıldı. Konferansın ilk konuşmasını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Paçacı, “Geniş bir kadro ile neredeyse Avrupa, Asya ve son olarak da Afrika’da yaygın bir din hizmeti vermek amacındayız" dedi.

 

5 MİLYON VATANDAŞ

 Japonya, Rusya ve Afrika’ya hizmet götürdüklerini belirten Görmez, şöyle konuştu: "Müşavir, ataşe, kısa ve uzun süreli erkek ve kadın din görevlilerimizle toplam 3 bin personelimiz var. 70’li yıllarda hizmet götürmeye başladığımız Avrupa’da yabancı düşmanlığının, ırkçılık ve İslam karşıtlığının çoğaldığı zamanlarda 5 milyonu aşkın vatandaşımız hâla güven içerisinde yaşamaya devam ediyor. Sadece din alanında değil, din dışı alanlarda da kurumsallaşma çalışmaları devam ediyor. 20-25 yıl önce başlatılan uygulamayla dini eğitim veren okullar meyvelerini vermeye başlamıştır.”

 

GELECEK PLANLARI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, “Sözlerime başlarken hepinizi sevgiyle selamlıyorum" dedi. Yaklaşık bir sene önce yine bu salonda bu konferansların ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Görmez, şunları söyledi: “Yaptıklarımızı değerlendirmek hem de gelecek planlarımızı görüşmek için burada bulunuyoruz. Toplantıda yeni değerler ve yeni öneriler içerisinde bulunacağız. 1970’lerde sadece yurt dışına giden vatandaşlarımıza hizmet götürmek için başlatılan bu çalışma bugünlerde yapılan çalışmalarda ne kadar büyük gayret içerisinde olduğumuzu göstermektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim